xcounter
#

"Авіалінії Антонова" на деякий час стануть монополістами у сфері авіаперевезення надважких і негабаритних вантажів (відео)

Ан-124-100 "Руслан" в "Толмачево" / Фото: група АСТ-54
Ан-124-100 "Руслан" в "Толмачево" / Фото: група АСТ-54
6585

Єдиний конкурент – російська компанія "Волга-Днепр", призупиняє експлуатацію своїх "Русланів" до завершення розслідування недавнього інциденту

Авіакомпанія "Волга-Днепр" повідомила про тимчасове призупинення вантажних комерційних рейсів на літаках Ан-124-100 до завершення розслідування й виявлення причин авіаційного інциденту, що стався в аеропорту "Толмачево" (Новосибірськ).

За попередньою інформацією, мова йде про піврічну перерву в перевезеннях вантажів літаками "Руслан", що належать російській компанії.

Читайте також: Екс-очільник "Антонова" Олександр Лось заявив, що покинув пост із-за інтриг "Укроборонпрому"

Нагадаємо, 13 листопада ц.р. стався інцидент з одним з Ан-124-100 компанії "Волга-Днепр". Під час виконання чартерного рейсу із Сеула до Відня з технічною зупинкою в Новосибірську, доставляючи 84 тони вантажу автозапчастин, транспортний літак був вимушений здійснити аварійну посадку.

Ан-124-100
Ан-124-100 "Руслан" компанії "Волга-Днепр" / Фото: група АСТ-54

При аварійній посадці в "Толмачево" "Руслан" викотився за межі смуги. Літак отримав численні пошкодження – повністю зруйнований один з двигунів, частково зруйновані шасі та крила, також є пошкодження фюзеляжу.

"13 листопада 2020 незабаром після зльоту відбулося нелокалізоване руйнування двигуна Д-18Т, яке призвело до відмови двигуна і деяких систем управління. У ситуації, що склалася, керуючи літаком з повними паливними баками й вантажем загальною вагою 84 тони, екіпажу вдалося запобігти катастрофі, повернувшись в аеропорт та приземлившись, викотитися за межі злітно-посадкової смуги, але при цьому утримавши літак", - повідомили в прес-службі "Волга-Днепр".

Ан-124-100
Ан-124-100 "Руслан" компанії "Волга-Днепр" / Фото: група АСТ-54

"Проблема з двигуном. З приводу більш системних проблем розбирається технічна бригада. Працює і Слідчий комітет і Росавіація, велика комісія", - зазначила прес-секретар групи "Волга-Днепр" Марина Исайкина. За її словами, всі "Руслани" залишаться на землі, поки не будуть відомі результати розслідування.

Варто додати, що "Волга-Днепр" володіє авіапарком з 12 Ан-124-100 і є головним та єдиним конкурентом в цьому сегменті Авіаційно-транспортному підрозділу ДП "Антонов" (більш відомому як Antonov Airlines) у складі якого налічується сім "Русланів", "Мрія" та Ан-22.

Боинг
Російська техніка відправляється на евакуацію Ан-124-100 "Руслан" компанії "Волга-Днепр"

Також варто відзначити, що турбореактивні двоконтурні трьохвальні двигуни Д-18Т розроблено "Запорізьким машинобудівним конструкторським бюро "Прогрес" ім. академіка О. Г. Івченка" (ДП "Івченко-Прогрес" входить до складу ДК "Укроборонпром") та виробляється на ВАТ "Мотор Січ".

Читайте також: ​В Індії втретє за рік розбився російський МиГ-29: чому продовжується "літакопад"