xcounter
#

Екс-очільник "Антонова" Олександр Лось заявив, що покинув пост із-за інтриг "Укроборонпрому"

6779
Лось пропрацював на своїй посаді лише 5 місяців
Лось пропрацював на своїй посаді лише 5 місяців

Олександр Лось стверджує, що лише із ЗМІ дізнався про факт перереєстрації потужностей "Антонова" на "Укроборонпром"

Екс-президент ДП "Антонов" Олександр Лось звільнився із своєї посади 4 листопада 2020 року із-за інтриг керівництва "Укроборонпрому". Про це сам Олександр Лось заявив у ефірі "Хвилі".

"Навіть коли я підписував контракт ще на початку літа з Укроборонпромом, я відразу заявив, що спроби мене використовувати в процесах, не пов'язаних з проектуванням, з виготовленням і продажем літаків, вони будуть безуспішними. Тому власне мій відхід - це протест. Це протест проти того, проти тих спроб нівелювати роль "Антонова" саме як світового гравця", - сказав Лось.

Читайте також: "Антонов" подасть в суд на "Укроборонпром" за створення наглядової ради всупереч законодавству

Лось також наголосив, що формальною причиною для звільнення стало прийняття нового Статуту для ДП "Антонов", за яким на підприємстві була ліквідована посада президента держпідпримства.

За словами екс-керівника ДП "Антонов", навколо цього підприємства ведуться "закулісні ігри за спиною президента нашої країни", котрий "щиро продекларував бажання розвивати авіаційну промисловість України".

президент Зеленський ДП
В одному із своїх інтерв'ю Лось заявляв, що "Антонов" може збудувати мінімум 10 літаків для національного авіаперевізника

"Я, на свій жаль, дізнався про відчуження власності "Антонова" з преси. Це для всіх була новина на "Антонові". Тому що навіть для відповідальних осіб, яким поставлено в обов'язки управляти саме будівлями, спорудами, їх юридичним статусом – для них це була новина вже всередині "Антонова"", - наголосив Лось.

Нагадаємо, Defence Express першим повідомив, що "Укроборонпром" переписав на себе виробничі та адміністративні приміщення десятків своїх оборонних заводів, зокрема - ДП "Антонов".

Мустафа Наєм Укроборонопром
"Антонов" вже залишився без трьох цехів
Читайте також: "Укроборонпром" проти "Антонова": війна за небо чи за землю?