xcounter
#

Повітряні Сили натякають, що для пусків ракет HARM використовують не лише МіГ-29

63269
Дослідний зразок МіГ-29МУ2 з ракетою Х-29, ілюстративне фото довоєнних часів
Дослідний зразок МіГ-29МУ2 з ракетою Х-29, ілюстративне фото довоєнних часів

Наша авіація має "довгу руку", яка дозволяє "виносити" ворожу ППО на дистанції до 150 км

Бойова авіація Збройних Сил України активно використовує американські протирадіолокаційні ракети типу GM-88 HARM для рашистських російських систем протиповітряної оборони. Про це сказав речник Командування Повітряних Сил ЗСУ полковник Юрій Ігнат, пише АрміяInform.

При цьому Ігнат промовив таку фразу – "сподіваємось, що успішна інтеграція AGM-88 HARM до українських бойових літаків дозволить ефективно знаходити та знищувати російські радарів".

Читайте також: Які західні ракети, окрім AGM-88 HARM можливо інтегрувати до українських винищувачів: повітря-повітря - частина 1
AGM-88 HARM, фото ілюстративне

Цю фразу можна трактувати як натяк, що для пусків ракет AGM-88 HARM Повітряні Сили використовують не лише МіГ-29, як на це раніше вказував Пентагон. Але і наприклад – ударні літаки Су-24М, за умови застосування контейнеру радіотехнічної розвідки "Фантасмагория".

Врешті, у своєму коментарі речник Командування Повітряних Сил так описав принцип застосування ракети AGM-88 HARM – "принцип дії досить простий. Ракета вловлює радіолокаційний сигнал у певному квадраті й летить на це випромінювання". І під такий опис підпадають усі літаки ударної авіації ЗСУ, що здатні застосовувати керовані ракети класу "повітря-земля".

Су-24М Пoвітряних Сил України з контейнером "Фантасмагория", ілюстративне фoтo з відкритих джерел

Ракети AGM-88 HARM можуть знищувати цілі на дистанції від 25 км до 150 км. Ці ракети, як наголошує Ігнат, "працюють досить ефективно". Тим більш, що українській розвідці відомі практично усі місця розташування ворожих засобів ППО на тимчасово окупованих територіях - "Панцырь" та ЗРК "Тор", комплекси "Бук",С-300 та С-400.

Читайте також: Західні ракети "повітря-земля" для українських літаків: чи можливо інтегрувати крилаті стелс-ракети до МіГ-29 та Су-27