xcounter
#

Пошкоджено як мінімум один Ту-22М3: операцію на авіабазі "Шайковка" проведено у координації з ГУР МОУ

4435
Ту-22М3, фото ілюстративне
Ту-22М3, фото ілюстративне

Щонайменше ще один російський бомбардувальник Ту-22М3 зустрівся з дроном

Представник Головного управління розвідки МОУ Андрій Юсов підтвердив пошкодження як мінімум одного літака на російській авіабазі "Шайковка" — про удар по літаку таємничими дронами сьогодні скаржилися російські ЗМІ, які заявили про пошкодження "непридатного" літака.

Юсов у коментарі виданню LIGA.net відзначив, що "як і в більшості випадків, російський режим намагається приховати справжні обсяги втрат та ушкоджень". І також що операцію з ураження російського літака було проведено у чіткій координації з ГУР.

Читайте також: У РФ бідкаються, що відправили всю аеродромну охорону на фронт й саме тому втратили Ту-22М3
бомбардувальник Ту-22М3 з ракетою Х-22
Ту-22М3 з Х-22, фото ілюстративне

"Прийшли з центральної Росії, відпрацювали й успішно повернулись відповідно назад", — коментує Юсов, відзначаючи, що Головне управління розвідки й надалі продовжує виконувати завдання зокрема і на території РФ.

Нагадаємо, що на території авіабази "Шайковка", куди сьогодні прилетів безпілотник, базуються російські бомбардувальники Ту-22М3, які ворог використовує для терористичних обстрілів території України.

Ту-22М3
Знищений 19 серпня 2023 року російський бомбардувальник Ту-22М3

І це вже другий удар БПЛА по російських авіабазах за останні три дні — так, 19 серпня внаслідок атаки "дронів коптерного типу" було знищено російський Ту-22М3 на авіабазі "Сольці".

Читайте також: Де ще окрім Швеції можливо дістати Gripen для ЗСУ і чому Стокгольм може бути максимально зацікавлений у цьому