xcounter
#

Починаємо рахувати літаки, які вже точно нікуди не полетять: перші дані про "жест доброї волі" від авіації у Криму

62060
Су-30СМ "ВКС" РФ
Су-30СМ "ВКС" РФ

Перші результати ударів по військовому аеродрому РФ у тимчасово окупованому Криму

Збройні Сили України знищили щонайменше дев’ять російських літаків ударами по військовому аеродрому РФ у тимчасово окупованому Криму. Так, у сьогоднішньому звіті Генштабу ЗСУ про втрати противника за 9 серпня зафіксовано одразу дев’ять знищених російських літаків.

Разом з тим, в офіційному акаунті Командування ПС ЗСУ на Facebook зазначається таке: "САКИ! Мінус дев'ять літаків окупантів".

Читайте також: Чим дістали по авіабазі РФ у окупованому Криму: ATACMS, Harpoon, SLAM-ER або просто недопалок

Водночас згідно з супутниковими знімками, опублікованими вчора, за чотири години до вибухів на аеродромі "Саки" перебували щонайменше 13 Су-30СМ, 12 одиниць Су-24М/Р, один Іл-76 та шість гелікоптерів Мі-8.

аеродром саки супутниковий знімок
Супутниковий знімок аеродрому "Саки". Джерело: "Радіо Свобода"

Водночас наразі відомо, що Іл-76, ймовірно, вдалося врятуватися – у мережі з’явилося відео, як літак вирулює на злітно-посадкову смугу під час вибухів на фоні.

У мережі також є відео й ураження літаків, що перебували безпосередньо на аеродромі – водночас достовірність цих кадрів наразі не підтверджена.

Разом з тим, дослідники з InformNapalm точно ідентифікували координати іншого відео – зі знищеними машинами, розташованими неподалік військового аеродрому.

І будь-якому випадку, наразі залишається чекати на нові супутникові знімки, зроблені вже після вибухів на аеродромі, які продемонструють реальні результати "бавовни".

Читайте також: Бойовий дебют ОТРК "Грім", модифікований "Нептун" чи БПЛА: три варіанти ударів по Криму на рівні фантастики