xcounter
#

Після удару по "вишкам Бойка" рашисти почали ховати від "Нептуна" свої ракетні катери (фото)

9384
Ракетний катер ЧФ РФ "Шуя", фото ілюстративне
Ракетний катер ЧФ РФ "Шуя", фото ілюстративне

Ефективна робота протикорабельних комплексів ВМСУ наближає момент розблокування наших чорноморських портів

В Карантинній бухті тимчасово окупованого Севастополя зараз стоять усі чотири ракетні катери проекту 1241 "Молния-1", що належать до складу Чорноморського флоту РФ. Мова про кораблі "Р-60", "Набережные Челны", "Ивановец" та "Шуя" (останній знаходиться у відстої).

Про це розповідає видання "Крым.Реалии", опираючись на відповідну фотографію свого кореспондента.

Читайте також: Туреччина продовжує будівництво корвета для ВМС України - Неїжпапа
Усі чотири ракетні катери Чорноморського флоту РФ в Карантинній бухті Севастополя, фото – "Крым.Реалии", дата публікації – 4 липня 2022 року

До цього моменту росіяни активно використовувалисвої ракетні катери у Чорному морі, зокрема для блокування судноплавства до наших морських портів. За час війни був лише один випадок, коли на базі стояло одночасно три ракетні катери – це було 13 травня 2022 року, "Крым.Реалии" виклало відповідне фото.

Схоже, відвести на базу всі чотири "москіти" командування ЧФ РФ примусив результативний удар ВМС України по "вишкам Бойка", що були елементом військової інфраструктури рашистів у Чорному морі. І так ми отримуємо підтвердження, що ефективна робота протикорабельних ракетних комплексів нашого флоту наближає момент розблокування морських портів України.

Три ракетні катери Чорноморського флоту РФ стоять в Карантинній бухті Севастополя, фото – "Крым.Реалии", дата публікації - 13 травня 2022 року

Хоча для остаточного відновлення свободи судноплавства у наших водах Військово-Морським Силам України потрібно буде нівелювати загрозу від рашистів під водою та у повітряному просторі.

Читайте також: Росіяни можуть бити ракетами Х-22 по зерновозам, захисту поки нема