xcounter
#

Екс-командир човна "Запоріжжя" тепер відповідальний за ракетні обстріли України

8998
Підводний човен ВМС України "Запоріжжя", архівне фото з відкритих джерел
Підводний човен ВМС України "Запоріжжя", архівне фото з відкритих джерел

Замість вивести свою субмарину в травні 2014 року, зрадник перейшов служити в Чорноморський флот РФ

Фігурантом нової справи про державну зраду став колишній капітан підводного човна ВМС України "Запоріжжя". За даними обвинувачення, він здав свою субмарину без бою, перейшов служити на Чорноморський флот РФ та обіймає зараз посаду заступника 4-ої окремої бригади підводних човнів рашистів в тимчасово окупованому Криму.

Про це йдеться в повідомленні прес-служби Державного бюро розслідувань.

Читайте також: Кремлівські пропагандони "потопили" списаний корвет "Вінниця"
Підводний човен ВМС України "Запоріжжя", архівне фото з відкритих джерел

За даними з відкритих джерел, на початок 2014 року командиром підводного човна "Запоріжжя" був капітан ІІІ рангу Роберт Шагєєв. Додаткові деталі про його справу можемо знайти ось в такому повідомленні Офісу Генерального прокурора.

Відомство стверджує, що державна зрада Шагєєва проявилась не тільки в тому, що він здав субмарину окупантам, але і в тому, що він відмовився виводити "Запоріжжя" із тимчасово окупованого Криму в травні 2014 року. Тоді ж він і перейшов на службу в склад ЧФ РФ.

Цікаво, що в травні 2015 року офіцер став фігурантом справи про дезертирство, підозра була оголошена за ч. 1 ст. 408 Кримінального кодексу України.

Дизель-електричні субмарини проекту 636.6 зі складу Чорноморського флоту РФ, що можуть виступати носіями КР "Калибр", та незаконно захоплений підводний човен ВМС України "Запоріжжя", ілюстративне фото датоване березнем 2022 року
Читайте також: ГУР МОУ викрило рашистів, що обстрілювали "Калібрами" територію України