xcounter
#

Підґрунтя для розгортання гіперзвукової зброї: новітній "стелс"-есмінець США вперше прибув в Японію

6979
Пуск ракет з есмінця типу Zumwalt, художнє зображення
Пуск ракет з есмінця типу Zumwalt, художнє зображення

Китай має "зацікавитися" присутністю в Японії "корабля-невидимки" – потенційного носія гіперзвукової зброї

Новітній військовий корабель ВМФ США ракетний "стелс"-есмінець USS Zumwalt цього тижня, 26 вересня, прибув у Японію – про це повідомляє видання The Washinghton Times.

Відзначається що ракетний есмінець USS Zumwalt, введений у стрій шість років тому, приписаний до 15-ї ескадрильї есмінців, основної надводної сили 7-го флоту, що орієнтований на Тихоокеанський регіон.

Читайте також: У США відпрацюють тактику використання есмінців типу Zumwalt: допоможуть дрони та безпілотні човни

Відзначається, що ця місія може стати підґрунтям для ймовірного розгортання гіперзвукових ракет США у цьому регіоні.

Так, у США наполягають на тому, щоб флот встановив на есмінці класу Zumwalt ракети Common Hypersonic Glide Body Missile (C-HGB).

Загалом, як відзначив військовий аналітик та колишній капітан ВМФ США Карл Шустер, "присутність військового "корабля-невидимки" має зацікавити Китай", особливо якщо він у майбутньому буде оснащений гіперзвуковою зброєю.

Водночас як швидко американський есмінець отримає гіперзвукову зброю наразі невідомо. Так, раніше планувалося, що вже у 2025 році всі три наявні кораблі типу Zumwalt мали б бути готові застосовувати гіпезвукову зброю.

Водночас у 2021 році стало відомо, що початок переходу цих есмінців на гіперзвук відклали на два роки – тепер лише перший есмінець з гіперзвуковими ракетами флот США за оптимістичних прогнозів має отримали наприкінці 2025 року.

Читайте також: Кардинальне переозброєння: разом з гіперзвуковими ракетами есмінець Zumwalt може отримати лазерну зброю