xcounter
#

Підготовка пілотів, сотні зенітних ракет та дронів-камікадзе на 200 км від Великої Британії для ЗСУ протягом найближчих місяців

Підготовка пілотів, сотні зенітних ракет та дронів-камікадзе на 200 км від Великої Британії для ЗСУ протягом найближчих місяців
6302

Українські пілоти розпочнуть підготовку до опанування F-16 вже цим літом у Великій Британії, яка також надає зенітні ракети та втаємничені дрони-камікадзе із дальністю у 200 км

Уряд Великої Британії офіційно повідомив про доволі потужний пакет допомоги для України, який буде складатися із вкрай необхідних далекобійних засобів ураження у вигляді дронів-камікадзе із дальністю польоту до 200 км та зенітних ракет.

А вже цим літом розпочнеться те, на що чекали не лише у Повітряних Силах ЗСУ, а й, без перебільшення вся Україна - підготовка наших пілотів на західних літаках.

Читайте також: Передачу яких далекобійних ракет для України Британія відкрила Storm Shadow замість ATACMS

F-16

Відносно озброєння, то мова йде про сотні одиниць зенітних ракет та дронів-камікадзе. Більше того, вони будуть доставлені до України протягом найближчих місяців.

Назви озброєння не називають, а передача сотень зенітних ракет дозволяє вкрай широкі трактування, бо мова може йти, як про передачу боєприпасів до вже переданих до України західних систем, зокрема AIM-120 для NASAMS, так й ракет до ЗРК ближньої дії Stromer чи переносних зенітних ракетних комплексів. Також не виключено, що Лондон міг викупити ракети для радянських ЗРК у третіх країн. Або мова йде про західні ракети, які адаптували до радянських кмоплексів. Тобто величезна кількість варіантів.

Відносно дронів-камікадзе, то параметр у 200 км дуже сильно обмежує можливі варіанти й прямо натякає на те, що мова йде про нові БПЛА. Конкретний тип також втаємничений, бо існує варіант із друкованим на 3D принтері дроном від QinetiQ, або, наприклад, закинутий свого часу, але вкрай цікавий Fire Shadow.

Fire Shadow
Fire Shadow

А вочевидь головним сюрпризом є оголошення про початок навчання українських пілотів. Мова йде про базову підготовку - адаптовану програму для отримання навичок керування західними літаками.

"Це навчання йде пліч-о-пліч із зусиллями Великої Британії по роботі з іншими країнами з надання винищувачів F16 - винищувачів, які обрала Україна", - йдеться в офіційному повідомлення британського уряду.

Читайте також: Стратегічна неміч Кремля: чому розміщення Ту-95 та Ту-160 на авіабазі "Оленья" під Мурманськом - це діагноз