xcounter
#

Під час боїв на Київщині 80 бійців 72-ї ОМБр не дали тисячам окупантів перейти через річку Ірпінь

12013
Кадр з відео Міноборони України
Кадр з відео Міноборони України

Українські військові не дали ворогу прорватися на Київ

Рашистські окупаційні війська мали план "за три дні взяти" Київ, а загалом "спецоперація" в Україні мала тривати 15 днів – натомість окупанти отримали по зубах на Півночі України та були вимушені відступити з цього напрямку.

У відео нижче бійці 72-ї окремої механізованої бригади імені Чорних Запорожців розповідають, як усього 80 воїнів стримували наступ тисячі рашистів.

Читайте також: Бійці 72 ОМБр влаштували котел окупантам: у бригаді показали, що залишилося від ворога

Так, бійці з 72 ОМБр утримували позиції по східному берегу річки Ірпінь – українські військові підірвали міст через річку і рашисти не могли переправити свої основні сили, тому кидали понтони, які теж знищувалися нашими бійцями.

Допомагали воювати з ворогом й місцеві – так, у 72 ОМБр розповідають, що коли три рашисти позасинали біля бронеавтомобіля "Тигр", місцеві 16-річні хлопці витягнули з машини рації окупантів, сховали їх серед 200 кг металобрухту та через усі блок-пости провезли її до штабу ЗСУ.

Знищена бронетехніка окупантів
Знищена бронетехніка окупантів

Тож річка Ірпінь під Києвом стала непрохідним рубежем оборони на якому армія РФ втратила величезні сили.

Тепер Сили оборони України чекають запеклі бої на Сході та Півдні України. Про те, куди ж буде націлений ймовірний напрямок головного удару військ РФ та де формуються найнебезпечніші угруповання військ ворога Defense Express розбирався в окремому матеріалі.

Читайте також: Тактика повітряних боягузів: як Росія вперше застосувала проти України свій найновіший літак Су-57