xcounter
#

Перший "бій" Су-57, Leopard 1A5 для ЗСУ та БМПТ "Терминатор", який їде в Україну: події тижня війни від Defense Express

337733
Leopard 1A5 (Фото: Ian Tong)
Leopard 1A5 (Фото: Ian Tong)

Як Росія вперше застосувала проти України свій найновіший літак Су-57, детальний огляд німецького танка Leopard 1A5, армія РФ везе до України БМПТ "Терминатор" – розповідаємо про ці та інші новини й події тижня війни з рашистськими окупаційними військами

Пропонуємо ознайомитися з оглядом подій та матеріалів тижня, короткий опис яких ми зібрали для вас у цій статті.

Тактика повітряних боягузів

Розпіарений російський літак Су-57 так званого п'ятого (де-факто 4++) покоління був застосований для знищення цілей на території України. Але рашисти зважились тільки на пуски ракет з власного повітряного простору. Через страх втратити зразок свого літака, збиття якого нашими засобами ППО мало б ефект, який за гучністю можна було б порівняти хіба що з затопленням крейсера "Москва".

Читайте також: Кремль забажав від флоту суїцидального "подвигу": морпіхів РФ почали готувати до десанту
Перший російський стройовий винищувач
Перший російський стройовий винищувач "п’ятого" покоління Су-57 надійшов на озброєння одного із авіаційних полків Південного військового округу на початку у 2021.

Але й це ще не все у цій історії. Виявляється, нового високоточного озброєння для нового винищувача (а їх для ПКС ерефіі спромоглися виготовити лише декілька) у рашистів просто немає. Тож "стелз-винищувач" використовується як звичайна повітряна платформа для запуску з зовнішніх точок підвіски керованих ракет часів СРСР. Ну, тож як завжди, "аналоговнет". Деталі про цю історію – в нашому матеріалі.

Перевірка чергового "аналоговнета"

У Збройних Сил України у найближчому майбутньому може з'явитись унікальна можливість в черговий раз розтрощити ще один міф Кремля про "російську унікальну зброю". На це раз - про бойову машину підтримки танків "Терминатор".

Ешелон з цією технікою був зафіксований у Брянській області. На фото можливо роздивитись чотири машини з тактичними знаками у вигляді "білого кола".

БМПТ
БМПТ "Терминатор"

Одна з БМПТ "Терминатор" має вкрай схожий камуфляж із машинами, які були зафіксовані у 90-ій танковій дивізії Центрального військового округу армії РФ, яка отримала 8 одиниць БМПТ "Терминатор" у грудні 2020 року.

Зазначимо, що саме підрозділи 90-ої танковій дивізії армії РФ діяли у Броварському районі Київської області, де зазнавши значних втрат відступили. У ході боїв, ЗСУ було ліквідовано командира 6-го танкового полку 90-ої танкової дивізії Захарова.

Матроси "на берег"

Країна-агресор продовжує "приховану мобілізацію", прийоми якої стають все більш чудернацькими.

Останній парад ворожого ЧФ РФ, фото ілюстративне
Останній парад ворожого ЧФ РФ, фото ілюстративне

Defense Express із власних джерел стало відомо, що морякам кораблів Чорноморського флоту РФ командування пропонує добровільно стати до лав частин нової батальйонно-тактичної групи, призначеної для ротації сухопутних частин Південного військового округу РФ, які несуть втрати в боях проти ЗСУ.

В боях проти ЗСУ вже розгромлена 126-та бригада берегової оборони ЧФ РФ, фото ілюстративне
В боях проти ЗСУ вже розгромлена 126-та бригада берегової оборони ЧФ РФ, фото ілюстративне

Це вказує, що у ворога остаточно вичерпались резерви для швидкого поповнення втрат у частинах. В останній раз Росія використовувала військових моряків для боїв на суходолі під час Другої світової війни, у тому числі – коли доводилось розформовувати екіпажі знищених або заблокованих військових кораблів. Трохи деталей – у нашому матеріалі.

Німецький Leopard 1A5 для ЗСУ

Правляча коаліція в Німеччині дійшла згоди та дала "зелене світло" на поставки для України важкого озброєння. Таку заяву зробив депутат Бундестагу і учасник парламентської групи з оборонної політики Маркус Фабер.

Буквально за декілька днів до того, Rheinmetall повідомив, що готовий посилити Збройні Сили України, зокрема, танками Leopard 1A5. І інформація про можливість отримання 50 таких машин вже викликала доволі вагомий скептицизм у суспільстві. Бо не секрет, що Leopard 1 Бундесвер взяв на озброєння ще у 1965 році. Наскільки такий скепсис виправданий - у матеріалі кореспондента Defense Express.

"Танок страху" з кабіни Ка-52

Новий агітаційний сюжет рашиських пропагандистів про ударний вертоліт Ка-52 викликав ще більше запитань щодо реальної бойової ефективності цієї машини. Завдяки першому "випуску" стало зрозуміло, що Ка-52 цілком реально збити гвинтівочно-кулеметним вогнем, яким вертоліт прошивається в усіх проекціях.

А після нового "випуску" стало зрозуміло, що рашиські вертолітники стріляють просто наосліп. Зокрема з кабіни Ка-52 був показаний так званий "танок страху" - коли для збільшення дальності стрільби реактивними снарядами вертоліт задирає ніс. Як зганьбилися пропагандони з РФ – розповідаємо в окремому матеріалі.

Читайте також: Ракета Нептун, що потопила "Москву", здивувала Америку