xcounter
#

"Броня" для ЗСУ: перші танки Leopard 1 Україна може отримати через шість тижнів – Handelsblatt

15767
Танк Leopard 1A5 армії Греції, фото з відкритих джерел, травень 2020 року
Танк Leopard 1A5 армії Греції, фото з відкритих джерел, травень 2020 року

Усього компанія планує поставити Україні до 50 танків

Німецький оборонний концерн Rheinmetall готується поставити Україні не тільки бронетранспортери, але й основні бойові танки Leopard 1. Таку інформацію з посиланням на генерального директора компанії Арміна Паппергера повідомляє видання Handelsblatt.

Leopard 1A5 Україна ЗСУ
Італійський Leopard 1A5, фото ілюстративне

Загалом йдеться про постачання до 50 вживаних танків Leopard 1 Збройним Силам України (раніше повідомлялося, що на складах німецьких оборонних концернів стоять близько 100 одиниць знятих з озброєння Leopard 1A5).

Читайте також: Пентагон оголосив приголомшливу кількість протитанкових систем та засобів ППО переданих Україні: чи вистачить їх

Зазначається, що наразі проводиться перевірка технічного стану цих бронемашин – як стверджує Паппергер, перший Leopard Україна може отримати вже через шість тижнів, загалом всю партію планують передати протягом трьох місяців – однак він також зауважує, що спершу компанія повинна отримати "зелене світло" від федерального уряду Німеччини.

Він також зазначає, що проблем із навчанням екіпажу виникнути не повинно – бійці зможуть опанувати машину протягом декількох днів.

Німецькі БМП Marder, травень 2017 року, фото з відкритих джерел
Німецькі БМП Marder, травень 2017 року, фото з відкритих джерел

У виданні також наголошують, що міністр закордонних справ Німеччини Анналена Бербок під час зустрічі міністрів ЄС у Люксембурзі підкреслила, що Україні потрібно більше військової техніки, зокрема й важке озброєння: "Зараз не час для виправдань, зараз час творчості та прагматизму.

Раніше Defense Express повідомляв, що Україна та Німеччина ведуть перемовини про поставку важкого озброєння для ЗСУ – йшлося про можливу купівлю 100 самохідних артилерійських установок PzH 2000 та 30 бойових машин піхоти Marder

Читайте також: Бійці бригади імені Мономаха "вполювали" рідкісний танк ворога