xcounter
#

Бійці бригади імені Мономаха "вполювали" рідкісний танк ворога

120269
Танк ворога, який "вполювали" бійці бригади імені Мономаха
Танк ворога, який "вполювали" бійці бригади імені Мономаха

Бронетанкові сили ворога продовжують "просідати" як в кількісному, так і в якісному плані

Прес-офіцери 53-ої механізованої бригади імені Володимира Мономаха Збройних Сил України на своїй сторінці у Facebook розповіли, що бійці бригади здобули нову перемогу. В бою з орками були знищені декілька одиниць танків, бронетранспортерів та тягачів МТ-ЛБ.

Окрему увагу тут варто звернути саме на "впольовані" танки. Знищені або захоплені бронемашини ворога сфотографовані з дещо незручного ракурсу. І ця обставина дозволяє "двояко" визначати тип знищених танків.

Читайте також: Бійці бригади імені Мономаха захопили ворожі БМП-1 рідкісної "афганської" модифікації (фото)

Скоріш за все, в результаті цього бою бійці бригади імені Мономаха захопили модернізований командирський танк Т-80У, оснащений двома радіостанціями та допоміжним газотурбінним двигуном на 18 кВт.

Хоча не можна виключати, що в цій історії бійці ЗСУ «вполювали» більш рідкісного "звіра" - танк Т-90М "Прорыв", який мав імідж такої собі "недоармати". В строю армії РФ таких танків на кінець 2021 року було максимум декілька десятків одиниць.

Танк ворога, який "вполювали" бійці бригади імені Мономаха

Незалежно від того, яким насправді є тип "впольованого" в цьому бою танка, фіксується тенденція – бронетанкові сили ворога "просідають" не тільки в кількісному, але і якісному плані.

Генеральний штаб ЗСУ повідомляв, що на сьогодні знищено уже 722 ворожі танки. А якщо опиратись на відкриті джерела даних, вже підтверджено знищення або захоплення майже 100 ворожих танків Т-80 усіх модифікацій.

Читайте також: "Тракторні війська" продовжують збирати трофеї, тепер – для десантників ЗСУ