xcounter
#

Перший Ан-178 для ЗСУ: на ДП "Антонов" приступили до стапельного складання фюзеляжу (фото)

7083
Фюзеляж першого Ан-178 (зн оо7) для ЗСУ на стапелі в цеху ДП "Антонов" / Фото: ДП "Антонов"
Фюзеляж першого Ан-178 (зн оо7) для ЗСУ на стапелі в цеху ДП "Антонов" / Фото: ДП "Антонов"

За планом цей етап має бути завершений до 31 травня поточного року

Прес-служба Державного підприємства "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") проінформувала про поточний стан робіт з будівництва трьох транспортних літаків Ан-178 за контрактом з Міноборони України.

Відзначається, що наразі вже почалося стапельне складання фюзеляжу першого з транспортників (заводський номер 007), яке має бути завершене до кінця травня 2021 року.

Читайте також: МВС України все ще планує закупити 13 Ан-178 (фото)
Ан-178
Стапельне складання фюзеляжу першого Ан-178 для ЗСУ станом на березень 2021 року / Фото: ДП "Антонов"

Окремо, в цехах авіапідприємства продовжують роботи з виготовлення крила, хвостового оперення й інших систем та елементів літака. Всі роботи проводяться згідно з узгодженими з Міноборони планів та графіків.

Ан-178
Комплект крил для майбутніх транспортних літаків Ан-178 в цеху ДП "Антонов" / Фото: 5 канал

Також почалися роботи з виробництва компонентів для ще двох Ан-178.

"Вже розпочато виготовлення деталей та агрегатів для другого та третього літаків. Укладаються договори на постачання матеріалів, покупних комплектуючих виробів з нашими постачальниками як з України, так і з інших країн. Ми робимо все можливе, аби виконати державне замовлення якісно та у встановлені терміни. Сьогодні це наша пріоритетна мета!" – наголосив в.о. генерального директора ДП "Антонов" Сергій Бичков.

Тендер

Варто додати, що держпідприємство дійсно досить інтенсивно замовляє різного роду складові та комплектуючи для своїх літаків, що можна наочно побачити по тендерах на майданчику ProZorro. Мова йде як про деталі для авіапарку транспортників (Ан-124 та Ан-225) так і про закупівлі для нових Ан-178.

Антонов
Приклади нових тендерів ДП "Антонов" на закупівлю комплектуючих для виробництва літаків в закордонних постачальників

Нагадаємо, наразі на "Антонові" продовжуються роботи з імпортозаміщення та доопрацювання першого зразка транспортного літака Ан-178 (заводський номер оо1) та будівництва літака для МВС Перу (заводський номер 006).

Ан-178
В.о. генерального директора ДП "Антонов" Сергій Бичков демонструє транспортний відсік та двомісну кабіну пілотів літака Ан-178 (зн 006) на початку лютого 2021 року / Фото: Апостроф TV

За планом, на початку наступного року розпочнуться випробувальні польоти оновленого українського транспортника та його сертифікація.

Ан-178
Перший дослідний зразок Ан-178 (зн 001) в цеху ДП "Антонов" / Фото: ДОМ

Своєю чергою, додав приємних клопотів заводчанам й новий контракт на три літаки для Міністерства оборони України, який був підписаний наприкінці грудня 2020 року. За ним три Ан-178 мають бути поставлені Збройним силам України в період з 2023 по 2024 роки.

Ан-178
Підписання контракту на будівництва трьох транспортних літаків Ан-178 для ЗСУ 29 грудня 2020 року / Фото: Офіс Президента

На підприємстві впевнені в тому, що вчасно та якісно виконають всі контракти, попри певні фінансові питання та карантинні обмеження.

Ан-178
Стапельне складання фюзеляжу першого Ан-178 для ЗСУ станом на березень 2021 року / Фото: ДП "Антонов"

Зокрема, прес-служба ДП "Антонов" відзначила, що з метою виконання державного контракту на постійній основі проводяться наради щодо розв'язання поточних питань з представниками Міністерства оборони України за участю заступника Міністра оборони Олександра Миронюка.

Читайте також: "Південмаш" отримав велике замовлення від ДП "Антонов" на виготовлення шасі для Ан-178