xcounter
#

Під державні гарантії: Збройні сили України замовили в ДП "Антонов" три літаки Ан-178

3554
Очільник "Укроборонпрому" Гусєв розраховує, що в 2021 році ЗСУ зроблять додаткові замовлення на літаки Ан-178
Очільник "Укроборонпрому" Гусєв розраховує, що в 2021 році ЗСУ зроблять додаткові замовлення на літаки Ан-178

Виробництво цих літаків відбуватиметься за механізмом державних гарантій – кредитуватиме ДП "Антонов" один із державних банків, а уряд буде гарантом повернення такої позики. Сума державних гарантій може складати мінімум 4,5 мільярди гривень.

Міністерство оборони та державне підприємство "Антонов" уклали Меморандум про співпрацю щодо будівництва літаків для потреб Збройних сил України.

Зокрема цей документ передбачає закупівлю трьох нових військово-транспортних літаків Ан-178.

Читайте також: Міністр оборони України повідомив про практично повне виконання ДОЗ-2020

Підписання Меморандуму відбулось за участі президента України Володимира Зеленського. Глава держави наголосив, що нові літаки "Антонова" для ЗСУ "будуть побудовані українськими громадянами, з українських комплектуючих, для українських інтересів. Власне так, як це й повинно бути".

Також глава держави наголосив, що він очікує на повноцінний комплексний план від керівництва ДП "Антонов" щодо відновлення та посилення кадрового потенціалу підприємства, повернення втрачених професіоналів та залучення нових фахівців.

Також Президент запропонував державним замовникам продовжити роботу щодо нових контрактів на виготовлення Ан-178 уже з наступного року. А Уряду – опрацювати питання про створення у 2021 році української авіакомпанії, яка користуватиметься літаками та розробити Державну науково-технічну програму з розвитку авіапромисловості на 2021-2030 роки. Щоб узагальнити та ввести у дію усі такі напрацювання, Рада національної безпеки і оборони України має провести відповідне засідання.

Генеральний директор ДК "Укроборонпром" Юрій Гусєв додав на своїй сторінці у Facebook: "У нас багато викликів, пов’язаних з питаннями нацбезпеки та оборони, держоборонзамовлення, планування випуску військово-транспортних літаків на майбутні роки. Але ми розраховуємо на підписання нових державних контрактів на виготовлення літаків АН-178 вже з 2021 року".

Читайте також: "Антонов" хоче вийти на рівень виробництва 12 Ан-178 на рік у 2023 році