xcounter
#

"Антонов" хоче вийти на рівень виробництва 12 Ан-178 на рік у 2023 році

2521
Перший дослідний прототип Ан-178 (борт 001)
Перший дослідний прототип Ан-178 (борт 001)

Сертифікація оновленого українського транспортника має початися в наступному році

Як повідомив новий Президент ДП "Антонов" Олександр Лось, Ан-178 наразі найбільш близький до початку серійного виробництва.

"Єдине найближче підготовлене серійне виробництво на сьогодні – це літак Ан-178. Слідом за ним піде, звичайно, пасажирський Ан-158, оскільки вони споріднені по обладнанню. Також ми приступаємо до роботи над літаком, який має робочу назву Ан-188", - відзначив він в інтерв'ю виданню "Економічна правда".

Читайте також: На початку 2021 року буде завершено будівництво імпортозаміщеного Ан-178: МВС та ЗСУ збираються замовити 28 таких літаків (відео)
Ан-178
Наразі дослідний зразок Ан-178 проходить оновлення та заміщення російських комплектуючих / Фото: "Економічна правда"

При цьому він підкреслив, що мова йде про створення нової конфігурації Ан-178 на якому буде заміщено близько третини комплектуючих, які раніше мали постачатися з РФ.

"У нас стоїть завдання завершити створення нової конфігурації літака Ан-178. У 2021 році цей процес має дійти фінальної стадії саме з точки зору випробувань та сертифікації", - наголосив Олександр Лось.

Ан-178
Перший серійний літак для МВС Перу / Фото: "Економічна правда"

В компанії дуже розраховують на державні замовлення, що можуть дати старт виробництву оновленого літака.

"Починаючи з 1 січня 2023 року, паралельно напрацьовуючи фінансову складову, ринки, та опрацювавши держзамовлення від українських компаній, ми маємо виходити на темп 12 літаків АН-178 на рік", - повідомив Президент ДП "Антонов".

Ан-178

"Це те, що ми бачимо з потенційного маркетингового аналізу, що потрібно державним органам України, і відповідає тим намірам, про які ми чуємо від наших потенційних замовників", - зазначив він.

Читайте також: "Укроборонпром" проти "Антонова": війна за небо чи за землю?