xcounter
#

МВС України все ще планує закупити 13 Ан-178 (фото)

3173
Міністр МВС України Арсен Аваков під час підписання Меморандуму щодо закупівлі 13 Ан-178 на виставці "Зброя та Безпека-2019"
Міністр МВС України Арсен Аваков під час підписання Меморандуму щодо закупівлі 13 Ан-178 на виставці "Зброя та Безпека-2019"

Закупівлі транспортних літаків мають бути здійснені в рамках розширення програми єдиної Системи авіаційної безпеки та цивільного захисту МВС

Прес-служба МВС оприлюднила плани свого відомства на майбутнє під час презентації введення в дію "Системи авіаційної безпеки МВС", котра відбулася в прямому ефірі програми "Свобода слова" 19 березня цього року за участі міністра МВС Арсена Авакова.

Згідно з даними МВС, наразі на озброєнні МВС, НГУ, МНС та ДПСУ знаходяться 1 Ан-74, 2 Ан-72, 4 Ан-32П, 2 Ан-30, 5 Ан-26 й 6 легких літаків Diamond. До цієї техніки планується (без конкретних термінів постачання) додати 13 транспортних літаків Ан-178 й один Ан-32П.

Читайте також: Уже 26: число гелікоптерів Airbus, які має отримати МВС України у 2021 році, стає все меншим
МВС

Нагадаємо, Меморандум щодо постачання 13 Ан-178 було підписано ще 8 жовтня 2019 року під час виставки "Зброя та Безпека-2019". Зокрема, Арсен Аваков заявив, що "дев'ять літаків (Ан-178) будуть працювати на потреби ДСНС, а ще чотири використовуватимуться Нацгвардією".

При цьому увага акцентувалася на тому, що МВС "стане першим державним органом, який закупить вітчизняні літаки для своїх підрозділів" (як бачимо, першими стали ЗСУ).

Меморандум був підписаний в рамках обіцянки Міністра МВС щодо майбутнього контракту на придбання нових транспортних літаків, яку він дав у червні того ж року під час авіасалону Paris Air Show у Ле-Бурже у Франції.

МВС
Міністр МВС України Арсен Аваков на виставці Paris Air Show-2019

"Восени буде перший демонстраційний політ нової машини (Ан-178). Через три роки літаки вже будуть на службі", - повідомив тоді Арсен Аваков журналістам.

МВС

Водночас варто зауважити, що основний акцент в презентації був зроблений не на можливих майбутніх закупівлях вітчизняних літаків, а на залученні до роботи МВС французьких гелікоптерів Airbus Helicopters.

"Очікується, що свою роботу ми розпочнемо цієї весни з окремих регіонів, а вже восени будемо працювати по всій країні у тісній співпраці з медиками. На чергування стане 57 гелікоптерів Airbus – Н145, великі Super Puma та маневрові Н125, а також вітчизняні Мі-8 та Мі-2. До цієї кількості гелікоптерів додаємо літаки Антонов та Diamond. Це буде цілий вертолітний флот. Третій по величині і якості авіафлот у Європі", - підкреслив Арсен Аваков.

МВС
Що з себе являє загадковий Мі-9 - наразі невідомо

Також в презентації були згадані й вітчизняні версії гелікоптерів, що стоять на озброєнні підрозділів МВС України - Мі-2 та Мі-8, які виготовляють на ПАТ "Мотор Січ".

МВС
Читайте також: 136,5 млн євро за 20 патрульних катерів для МВС: скільки це Bayraktar TB2, БТР-4 чи "Оплотів"