xcounter
#

Пентагон закликає ВМС провести випробування нової протикорабельної ракети в реальних бойових умовах

Пентагон закликає ВМС провести випробування нової протикорабельної ракети в реальних бойових умовах
1380

Відповідно до щорічного звіту відділу з експлуатаційних випробувань і оцінки (DOT&E) Пентагону за 2020 рік, нова протикорабельна ракета дальньої дії (LRASM) ВМС США повинна пройти більш ретельні і реалістичні випробування

Звіт DOT&E посилається на "численні апаратні і програмні збої" в першій ітерації ракети LRASM, і рекомендує ВМФ провести ретельний процес тестування нової LRASM 1.1 в реальних бойових умовах. Це необхідно, щоб переконатися, що ракета "продемонструє можливості виконання завдань в реалістичних умовах навколишнього середовища".

Ракета LRASM ВМС США
Ракета LRASM розроблена відповідно до вимог стелс-технологій

LRASM - це зброя, яка викликала великий інтерес у керівників ВМФ. Ця ракета призначена для виявлення цілей за допомогою бортових давачів. Дальність дії LRASM становить близько 555 км. Деякі джерела повідомляють, що при використанні LRASM з авіаційних носіїв ракета може вражати цілі на дальності понад 1000 км. Ракета LRASM завадостійка, і її досить складно виявити.

Читайте також: Кандидат в шефи Пентагону заявляє, що дії флоту РФ спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні та Грузії

Ракета була випробувана на бомбардувальнику Rockwell B-1 Lancer у 2018 році та на F / A-18 Super Hornet у 2019 році. Випробувальний запуск був так само зроблений під час навчань ВМС Valiant Shield у вересні. В цьому році в навчаннях Valiant Shield брали участь авіаносець Ronald Reagan, що базується в Японії, і десантний корабель America.

У червні минулого року видання The Drive повідомляло про відпрацювання літаками B-1B ПС США ударів LRASM по судах в Чорноморському регіоні.

нова протикорабельна ракета дальньої дії (LRASM) ВМС США
Запуск LRASM з літака B-1B Lancer ПС під час льотних випробувань в серпні 2013 року

"Ракета LRASM грає найважливішу роль в забезпеченні бойової роботи військово-морських сил США як у відкритому океані, так і в прибережній зоні завдяки її розширеної здатності розрізняти цілі з великих відстаней", - заявив підполковник ПС США Тімоті Альбрехт (Timothy Albrecht), співробітник 603-го Центру повітряних операцій.

Компанія Lockheed Martin, яка виробляє ракету, успішно продемонструвала її за допомогою системи вертикального пуску. Це означає, що в якийсь момент ракета може стати зброєю класу "земля-земля", якщо цього зажадає ВМФ.

Тим часом служба виправляє помилки LRASM 1.0 в LRASM 1.1.

Звіт DOT&E рекомендує ВМФ провести початкові експлуатаційні випробування і оцінку LRASM 1.1 найближчим часом.

Читайте також: У 2021 році гвардійські авіатори отримають чергові гелікоптери від Airbus (відео)