xcounter
#

Кандидат в шефи Пентагону заявляє, що дії флоту РФ спрямовані на дестабілізацію ситуації в Україні та Грузії

1058
На фото – новітній патрульний корвет Чорноморського флоту РФ "Павел Державин". П’ять днів назад цей корабель тренувався виконувати мінні постановки в акваторії Чорного моря
На фото – новітній патрульний корвет Чорноморського флоту РФ "Павел Державин". П’ять днів назад цей корабель тренувався виконувати мінні постановки в акваторії Чорного моря

На думку Ллойда Остіна, ключовий фактор стримування агресії Кремля в Чорному морі та Східному Середземномор’ї – це сили США та їх союзників по НАТО

Кандидат на пост глави Міноборони США Ллойд Остін вважає, що дії військово-морських сил Росії у Чорному морі та у східній частині Середземного моря мають на меті дестабілізацію ситуації в Україні і Грузії, і також – створюють загрозу для операцій США та їх союзників.

Про це йдеться у письмових відповідях Ллойда Остіна як кандидата у шефи Пентагону, котрі опубліував Комітет Сенату США у справах збройних сил, пише російський портал "Новости ВПК".

Читайте також: Новорічні навчання ЗСУ: на суші, на воді та у повітрі (фото)
За даними української місії ОБСЄ, РФ планує за наступні п’ять років збільшити число військовослужбовців в окупованому Криму на 10 тисяч осіб, кількість озброєння та військової техніки - у 1,5-2 рази

"Діяльність Росії в Чорному морі та східній частині Середземного моря спрямована в тому числі на підтримку її кампанії з підриву і дестабілізації ситуації на Україні і в Грузії. І також - на те, щоб кинути виклик операціями США і союзників", - зазначив Ллойд Остін.

На його думку, "сили США і НАТО в Чорному морі і східному Середземномор'ї є ключовим фактором стримування російської агресії". І при цьому – що що Пентагону і союзникам необхідно регулярно переглядати свою стратегію дій у цих важливих регіонах.

Міноборони РФ похизувалось тим, що змогло підняти у повітря для тренувального польоту одразу шість військово-транспортних літаків Ан-124-100, і гордо назвало цю подію "прогулянкою слонів". Очевидно, мета акції - демонстрація власної спроможності перекидати свої війська у чутливі для себе регіони

На цьому тлі кандидат у шефи американського оборонного відомства заявляє, що зусилля США по допомозі в нарощуванні потенціалу Збройних сил України мають лишатись пріоритетом. "Україна також має критичні потреби, не пов'язані зі зброєю, такі як захищене комунікаційне обладнання, яке фінансується за рахунок Ініціативи по допомогу Україні в галузі безпеки (USAI)", - доповнює Ллойд.

Також слід доповнити: кандидат у шефи Пентагону Остін та кандидат на посаду держсекретаря Тоні Блінкен, персоналії котрих пропонує новообраний 46 Президент США Джозеф Байден, одноголосно заявляють, що основними стратегічними супротивниками для США будуть Китай та Росія. При цьому, як наголошує Блінкен, новий президент США Байден готовий діяти у відповідь на агресивні дії РФ в будь-якому куточку світу.

В свою чергу, Кремль планує встановити в окупованому Криму загоризонтну РЛС під індексом "Воронеж-М" або ж "Яхрома", що має посилити протиракетну оборону ЧФ РФ на захопленому півострові

А поки Сполучені Штати Америки готувались до зміни влади, сили НАТО провели чергове навчання, спрямоване на стримування можливої агресії РФ у Чорномому морі та Східній Європі.

Зокрема, 14 січня військово-повітряні сили США відпрацювали застосування ракет AGM-158 JASSM із винищувачів F-16 для прориву протиповітряної оборони РФ у Чорному морі

Супровід американських винищувачів виконували F-16 румунських ВПС, дозаправку забезпечив британський літак-"повітряний танкер" KC-135 Stratotanker, протичовнове патрулювання – літак P-8 Poseidon авіації ВМС США.

Аналогічний сценарій дій американські ВПС відпрацьовували і 29 травня 2020 року, коли пара B-1B виконала проліт у супроводі винищувачів Повітряних Сил ЗСУ

А 21 січня армія США провела навчання, «осердям» яких стала німецька авіабаза "Рамштайн".

Під час цих навчань американські військові відпрацювали розгортання у короткий термін підрозділів 173 повітряно-десантної бригади. Її частини базуються у Німеччині та Італії, а сама бригада регулярно відпрацьовує взаємодію із союзниками та партнерами по НАТО.

При цьому американські десантники використовували літаки А400М із складу ВПС Німеччини

Також відомо, що 12 січня 2021 року Пентагон замовив поставку 12 літаків-танкерів KC-46A загальною вартістю 1,7 мільярди доларів.

А в середу 21 січня американське оборонне відомство замовило поставку ще 15 таких літаків KC-46A загальною вартістю 2,1 мільярди доларів. За цим контрактом, корпорація Boeing має впоратись із поставкою замовлених "повітряних танкерів" до 31 травня 2024 року.

Закупівля додаткових літаків-паливозаправників має допомогти Міноборони США гнучкіше та оперативніше реагувати на виклики у різних частинах земної кулі.

"Повітряний танкер" KC-46A ВПС США у польоті
Читайте також: CCО України отримали від США партію HMMWV