xcounter
#

CCО України отримали від США партію HMMWV

1953
Військові позашляховики HMMWV передані Урядом США ЗСУ у 2021 році
Військові позашляховики HMMWV передані Урядом США ЗСУ у 2021 році

Крім того, до підрозділів Військово-морських сил були доставлені 84 човни

Сполучені Штати в чергове підтримали бойові спроможності Збройних сил постачанням великої партії військової допомоги.

Зокрема, Сухопутні війська ЗСУ та підрозділи спецпризначення отримали 20 одиниць військових позашляховиків HMMWV ("Хамві").

Читайте також: Командувач ВМСУ: "Через декілька місяців буде закладений корвет" (відео)

Крім цього, в рамках ініціативи сприяння безпеці України, ВМС ЗС України отримали від США 84 човни.

Айленд
Переданий США Україні патрульний катер типу "Айленд" Р191 "Старобільськ"

Нагадаємо, в рамках цієї програми у цьому році українське військо має отримати військову допомогу на суму $250 млн, з неї $75 млн буде направлено власне на передачу летального озброєння, а $175 млн підуть на оснащення, нелетальне озброєння та навчання бійців.

Javelin
ПТРК Javelin на навчаннях ЗСУ у грудні 2020 року

Варто додати, що з початку збройної агресії РФ, Сполученні Штати послідовно допомагають ЗСУ. Загалом з 2014 року США надали Україні різного роду допомоги у сфері безпеки на загальну суму у $1,6 млрд.

AN/TPQ-36
Мобільна контрбатарейна РЛС AN/TPQ-36 ЗСУ

Так, мова йде про постачання сучасного медичного обладнання, броньовані автомобілі підвищеної прохідності HMMWV та запчастини до них, багатодіапазонні радіостанції Harris, патрульні катери класу "Айленд" (Island), ПТРК третього покоління Javelin, прилади нічного бачення, аптечки, лабораторію для оперативного аналізу хімічних речовин, обладнання для розмінування, радіолокаційні станції контрбатарейної боротьби AN/TPQ-36 й AN/TPQ-48, тактичне спорядження, комплекти літньої та зимової камуфльованої форми одягу, бронежилети та кевларові шоломи, а також багато іншого.

Читайте також: США наклали санкції проти китайських компаній CNOOC та Skyrizon: їх визнали гібридним воєнним інструментом КНР