xcounter
#

Командувач ВМСУ: "Через декілька місяців буде закладений корвет" (відео)

5493
Турецький корвет типу Ada
Турецький корвет типу Ada

Командувач Військово-морських сил України контрадмірал Олексій Неїжпапа розповів про найбільш важливі проекти, що посилять флот

Під час урочистостей з нагоди початку нового навчального року, котрі пройшли на території військово-морської бази "Південь" 13 січня ц.р., командувач ВМСУ визначив основні завдання та пріоритетні напрямки розвитку.

Зокрема, він повідомив, що незабаром буде почате будівництво нового корвету для українського флоту.

Читайте також: "Нептун" та вітчизняні ЗРК: КБ "Луч" відвідали керівники РНБО та ДК "Укроборонпром" (фото)

"Через декілька місяців буде закладений корвет", - зазначив контрадмірал, при цьому не уточнюючи, про яку модель корабля йде мова та де саме почнеться його будівництво.

корвет

Також командувач флоту розповів про майбутнє постачання до ВМСУ першого дивізіону берегового протикорабельного комплексу РК-360 МЦ.

"По переду в нас приймання берегового ракетного комплексу. При трансформації дивізіонів по призначенню, в наступному році до військово-морських сил буде поставлений дивізіонний комплект ракетного комплексу "Нептун", - повідомив Олексій Неїжпапа.

Нептун
Комплекс РК-360 МЦ "Нептун"

Окремо він визначив пріоритетний напрямок з підготовки флоту до надходження ударно-розвідувальних безпілотних комплексів.

"Також, хотів би зазначити, що морське командування повинно опанувати організацію застування безпілотного комплексу Bayraktar, який теж надійде на озброєння військово-морських сил цього року", - наголосив командувач ВМСУ.

Bayraktar TB2
Ударно-розвідувальний БпАК Bayraktar TB2 під час презентації на Міжнародній виставці "Зброя та Безпека-2019"

Окрім цього, в майбутньому український флот очікують й інші надходження.

Mark VI
Патрульний катер Mark VI

"Йдуть перемовини щодо будівництва восьми ракетних катерів (британських). У 2022 році ми отримуємо першу партію катерів Mark VI", - повідомив Олексій Неїжпапа.

Читайте також: Перевірено війною: успішна тактика турецького БпЛА Bayraktar TB2, яку може застосувати Україна