xcounter
#

"Нептун" та вітчизняні ЗРК: КБ "Луч" відвідали керівники РНБО та ДК "Укроборонпром" (фото)

3177
Секретар РНБО та Гендиректор ДК "Укроборонпром" на території ДККБ "Луч"
Секретар РНБО та Гендиректор ДК "Укроборонпром" на території ДККБ "Луч"

Наразі на державному підприємстві почалося виготовлення першого дивізіону берегової версії протикорабельного комплексу

У середу, 13 січня ц.р., Секретар Ради національної безпеки і оборони України Олексій Данілов разом з новим Гендиректором Концерну Юрієм Гусєвим відвідали ДП "Державне Київське конструкторське бюро "Луч".

Першою чергою, важливих гостей цікавив стан робіт з виготовлення першого дивізіону берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун", котрий має бути поставлений Збройним силам у цьому році.

Читайте також: Поцілять здалеку і без промаху: в Україні створена лінійка нових "теплових" головок самонаведення для керованих ракет
Коростельов

"Серед іншого, ознайомилися із ходом робіт по виготовленню берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун" на замовлення Міністерство оборони України, контракт з яким було укладено в грудні", - повідомив очільник ДК "Укроборонпром".

Нептун

"Мова йде про виготовлення першого дивізіону для українського війська - ЗСУ отримають уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючі машини, а також рухомий командний пункт", - відзначив Юрій Гусєв.

Варто додати, що Гендиректор ДК "Укроборонпром" розкрив можливості нової ГСН української крилатої ракети Р-360 "головка самонаведення якої має надвисокі кути огляду та здатна визначити та захопити ціль на відстані до 50 км".

ЗРК

Окрім цього, Секретар РНБО та керівник Концерну обговорили з генеральним конструктором – генеральним директором ДержККБ "Луч" Олегом Коростельовим плани та перспективи розвитку й модернізації вітчизняних зенітних ракетних систем й комплексів протиповітряної оборони.

ЗРК

Як вже раніше повідомляв Defense Express, київське КБ має певні напрацювання з розробки нових ЗРК різного типу (від комплексів ближньої дії до протиповітряних систем середньої дальності).

РК-10

Зокрема, наразі в розробці знаходиться уніфікована ракета РК-10, яка, в комплексі з іншими новітніми українськими напрацюваннями, може в найближчому часі замінити значну кількість радянських протиповітряних систем ближньої дії (у сухопутному та морському варіанті).

Читайте також: Стало відомо скільки дивізіонів РК-360МЦ "Нептун" у 2021 році сформують у ВМС ЗС України