xcounter
#

ЗСУ отримають комплекс "Нептун" в 2021 році: деталі контракту

4173
ЗСУ отримають комплекс "Нептун" в 2021 році: деталі контракту

ДержККБ "Луч" уклало контракт з Міноборони України берегового мобільного ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун"

Міністерство оборони України та ДержККБ "Луч", що входить до складу ДК "Укроборонпром", уклали контракт на поставку протикорабельних комплексів "Нептун".

Про це повідомляє прес-служба самого "Укроборонпрому"

Читайте також: ДАХК "Артем" отримала велике замовлення на ракети "Нептун" та РС-80, підприємство переходить на звичайний режим роботи

"Державне Київське конструкторське бюро "Луч" та Міністерство оборони України уклали контракт про постачання до війська у 2021 році берегових комплексів РК-360 МЦ "Нептун". Це відбудеться у рамках Державного оборонного замовлення", - сповістили в установі.

В "Укроборонпромі" також деталізували, що комплекси "Нептун", що постачатимуться українському війську, включатимуть в себе уніфіковані пускові установки, транспортні та транспортно-заряджаючі машини, а також рухомий командний пункт, де зосереджується вся інформація, необхідна для роботи комплексу.

Машини комплексу РК-360МЦ "Нептун" - рухомий командний пункт РКП-360, пускова установка УСПУ-360, транспортна машина ТМ-360 та транспортно-заряджаюча машина ТЗМ-360 (без контейнерів)

"Нептун" оснащено крилатими ракетами, які здійснюють політ на надмалих висотах на дальність приблизно 300 км. Ракета оснащена стартовим та маршовим (основним) двигунами.

Стартовий двигун – це модіфікований твердопаливний стартовий прискорювач від зенітної ракети С-125. Маршовий двигун МС-400 - виробляє компанія "Мотор Січ".

Нептун
"Нептун" на марші

Голівку самонаведення для ракети, що має надвисокі кути огляду та здатна визначити та захопити ціль на відстані до 50 км, розробило українське науково-виробниче підприємство "Радіонікс" у партнерстві з Державною акціонерною холдинговою компанією "Артем", що входить до складу Укроборонпрому.

Нептун
Радіолокаційна головка самонаведення для ракети Р-360 "Нептун" від науково-виробничого підприємства "Радіонікс"

Нагадаємо, на днях з Індонезією було підписано Меморандум про укладення контракту на постачання берегового мобільного ракетного комплексу РК-360МЦ "Нептун" від ДержККБ "Луч".

Таким чином, Індонезія може стати першим закордонним покупцем "Нептуна", який 23 серпня 2020 року було прийнято на озброєння Збройних сил України.

Крилата ракета Р-360 "Нептун", розроблена ДККБ "Луч"
Читайте також: Кращі за Thales і Leonardo: Індонезія хоче придбати українські радари