xcounter
#

Кращі за Thales і Leonardo: Індонезія хоче придбати українські радари

3108
Кращі за Thales і Leonardo: Індонезія хоче придбати українські радари

Індонезійські військові зацікавлені в українській радіолокаційній продукції – і не тільки

Індонезія має намір придбати системи радіолокації українського виробництва. Так, індонезійські військові зацікавлені отримати радіолокаційну станцію 90К6Е від НВК "Іскра". Про це Defense Express розповіли в ДП "Спеціалізована зовнішньоторговельна фірма "Прогрес".

Як стверджують представники компанії, в "боротьбі за Індонезію" українська РЛС отримала досить потужних конкурентів – Thales і Leonardo, однак індонезійські військові хочуть віддати перевагу саме українським станціям.

Читайте також: Делегація Міноборони Індонезії відвідала приватних виробників української бронетехніки (фото)
РЛС 90К6Е
РЛС 90К6Е (на передньому плані). Фото: ДК "Укроборонпром"

Цікаво, що Індонезія в цьому році вже співпрацювала з конкурентами України за цей контракт – на початку року вона підписала контракт з Leonardo на постачання РЛС RAT 31 DL/M для ВПС країни.

РЛС RAT 31 DL/M
РЛС RAT 31 DL/M від Leonardo

Мобільний 3D радіолокатор кругового огляду з транзисторним передавачем 90К6Е, призначений для виявлення цілей, що летять на низьких, середніх і великих висотах, розроблений для використання в зенітних ракетних військах як засіб видачі цілевказівок, а також як інформаційна ланка в підрозділах військово-повітряних сил і протиповітряної оборони.

На початку 2020 року цей радар пройшов випробування з виявлення безпілотного літального апарата на різних висотах та максимальній дальності.

90К6Е
ТТХ радіолокаційної станції 90К6Е. Інфографіка: ДК "Укроборонпром"

Україна входить до десятки країн світу, що займаються розробками й виробництвом радіолокаційних систем і, починаючи з 1992 року регулярно експортує цю високотехнологічну продукцію за кордон.

Найвідомішою українською РЛС за кордоном став мобільний трикоординатний радіолокатор кругового огляду, призначений для виявлення та державного розпізнавання цілей на малих та середніх висотах – 36Д6.

Радіолокаційна станція 36Д6М
Радіолокаційна станція 36Д6М

Водночас радари – не єдині вироби, які зацікавили індонезійських військових. Як Defense Express розповідав раніше, окрім РЛС Індонезія також планує придбати й продукцію інших українських виробників. Йдеться зокрема і про експорт українського комплексу РК-360МЦ "Нептун".

Читайте також: Франція не зупинятиме виробництво винищувачів Rafale, Індонезія хоче купити 48 таких літаків