xcounter
#

Делегація Міноборони Індонезії відвідала приватних виробників української бронетехніки (фото)

2681
Делегація Міністерства оборони Республіки Індонезія на НВО "Практика"
Делегація Міністерства оборони Республіки Індонезія на НВО "Практика"

Під час робочого візиту індонезійці побували на КВП "Українська бронетехніка" та НВО "Практика"

У п'ятницю, 4 вересня 2020 року, делегація Міністерства оборони Республіки Індонезія на чолі з Віце-маршалом повітряних сил Головного управління сил оборони Міністерства оборони Індонезії Ніколасом Понанг Джавото і високоповажним Послом Республіки Індонезія в Україні Проф. Др. Юдді Кріснанді відвідала кілька приватних виробників бронетехніки.

Зокрема делегація ознайомилася із виробничими потужностями "Науково-виробничого об’єднання "Практика" (входить до складу ГС "Ліга оборонних підприємств України") та останніми розробками військової техніки цього підприємства.

Читайте також: Проєкт модернізації ПТ-76 для країн Азії
НВО
Делегація Міністерства оборони Республіки Індонезія на НВО "Практика"

Відзначається, що індонезійські партнери високо оцінили якість виробництва НВО "Практика" та технічні характеристики бронеавтомобіля "Козак-2М".

Також представники оборонного відомства і дипломати Республіки Індонезія оглянули цехи "Української бронетехніки" та її основні розробки - спеціалізовані броньовані автомобілі "Варта" та "Новатор", зразками артилерійської зброї та боєприпасів до неї.

Делегація Міністерства оборони Республіки Індонезія на КВП "Українська бронетехніка"

Велику зацікавленість в індонезійців викликали проекти модернізації БМП-1 та БМП-2, а також розробка нової гусеничної плаваючої машини піхоти БМП-Вартовий.

Делегація Міністерства оборони Республіки Індонезія на КВП "Українська бронетехніка"

У ході зустрічі делегати високо оцінили якісні та технічні характеристики презентованої КВП "Українська бронетехніка" військової техніки та озброєння, зазначивши, що, на їхню думку, продукція компанії є конкурентоспроможною на зовнішніх ринках і потенційно цікавою силовим структурам Республіки Індонезія.

Делегація Міністерства оборони Республіки Індонезія на КВП "Українська бронетехніка"

Варто відзначити, що попри велику територію (14 у світі), кількість населення (266 млн. – 4 у світі), ВВП (понад $3,3 трлн. – 7 у світі) та армію (близько 430 тисяч військових), військово-промисловий комплекс Індонезії має досить скромні можливості. Що особливо помітно дивлячись на бронетанкову складову.

Pandur II
Чеський бронетранспортер Pandur II 8х8 з ізраїльським бойовим модулем Ares/Elbit Systems UТ30MК II з 30-мм автоматичною гарматою Northrop Grumman Bushmaster Mk 44 та спареним 7,62-мм кулеметом. Джакарта, виставка Indo Defense 2018. 08.11.2018 / Фото: bmpd

Зокрема парк бронетехніки сухопутної армії Індонезії являє собою справжню суміш зі зразків різних років та різних країн (СРСР, США, РФ, Франція, Німеччина, Великобританія, ПАР, Україна, Корея).

БТР-40
Бронемашини БТР-40 та Ferret Національної армії Індонезії

При цьому БМП представлені лише незначною кількістю радянських БМП-2 та важких німецьких Marder 1A3. А ось бронемашин та БТР 18 видів. Серед них є й старенькі радянські БТР-40 та британські Ferret й досить нові чеські Pandur II та українські БТР-4М. Власні можливості у цьому сегменті представлені лише БТР APS-3 Anoa 6х6, що були розроблені у 2004 році.

БТР Anoa
БТР APS-3 Anoa 6х6

Нагадаємо, у 2014 році ДГЗП "Спецтехноекспорт", виграло тендер Міністерства оборони Індонезії на постачання для потреб індонезійських ВМС партії бронетранспортерів БТР-4 з 55 одиниць й поставило перші 5 машин. Проте згодом Індонезія відмовилась від подальшої закупівлі українських БТР з низки причин.

Варто також додати, що у травні цього року стало відомо, що Україна буде модернізувати радянські плаваючи танки ПТ-76 Індонезії.

ПТ-76
Індонезія отримає модернізовані ПТ-76
Читайте також: Індонезія отримає чеські бронетранспортери Pandur II