xcounter
#

Індонезія отримає чеські бронетранспортери Pandur II

286
Індонезія отримає чеські бронетранспортери Pandur II

Pandur II будуть у вигляді машкомплектів направлятися до Індонезії, де їх будуть вже збирати на місцевих протяжностях

Чеська компанія Excalibur Army, що входить до складу Czechoslovak Group (CSG), поставить машинокомплекти Pandur II, виготовлені TATRA Defense Vehicle, до Індонезії, де їх буде зібрано на місцевому підприємстві PT. PINDAD.

Про це повідомляє CZ Defence, зазначивши, що контракт на постачання бронетранспортерів був підписаний в грудні 2019 року. Поставки бронетранспортерів очікуються впродовж 2021-2022 років з опціоном на подальше збільшення бойових машин. Точна вартість контракту не розголошується, однак зазначається, що сума буде сягати «мільярдів чеських крон». Кількість поставлених машин становитиме 23 бронетранспортери.

Читайте також: Міноборони замовило ремонт сотень одиниць бронетехніки ЗСУ виїзними бригадами майже на 11 млн гривень
Бронетранспортер Pandur II
Чеські бронетранспортери Pandur II в Індонезії. Фото : TNI-AD

Також індонезійський партнер візьме участь у виробництві деяких деталей бронетранспортеру Pandur II. В якості бойового модуля на ньому використовуватиметься турель з 30-мм гарматою від компанії Ares Security and Defence.

Pandur II проходив відомчі випробування на мобільність, прохідність на різних типах грунту та у різних місцевостях, також протимінний та балістичний захист.

Повідомляється, що серед конкурентів на цей контракт був і український БТР-4М, що був поставлений до Індонезії у вересні 2016 року, де корпус морської піхоти Індонезії випробовував бойові машини в різних умовах – на плаву, марші, а також їхню вогневу потужність.

БТР-4М
БТР-4М на випробуваннях в Індонезії. Фото : Dicky Asmoro/ Handre Saleh

До випробувань залучались п’ять БТР-4М – два з зазначених БТР-4М були оснащені автоматичними бойовими модулями БМ-7 «Парус», які мають на озброєнні 30-мм автоматичну гармату ЗТМ-1, спарений 7,62-мм кулемет, 30-мм автоматичний гранатомет та ПТРК «Бар’єр». Решта машин були озброєні механічними бойовими модулями зі спареними великокаліберним 12,7-мм та 7,62 мм кулеметами.

БТР-4М
БТР-4М на випробуваннях в Індонезії. Фото: Dicky Asmoro/ Handre Saleh

Зазначається, що Excalibur Army вже має декілька реалізованих до Індонезії проєктів, наприклад це реактивні системи залпового вогню RM-70 Vampire.

Також на ринок південно-східної Азії компанія просуває бойові та інженерні машини чеського виробництва, серед них бронемашини Patriot I та II 4×4, мостові машини AM-50 EX та AM-70 EX на шасі Tatra. Модель AM-50 EX вже знайшла своїх покупців, а у випадку AM-70 EX представники компанії вже провели кілька зустрічей з потенційними покупцями.

Дивіться також: БТР-3 - надійна ефективність. Понад 700 виготовлених бойових машин