xcounter
#

Пентагон перевіряє, чи зможе рятувальний HH-60W "відбитись" від рашистського Ми-24 (відео)

4968
Навчальний повітряний бій рятувального вертольота HH-60W та "агресора" Ми-24, зображення з відкритих джерел
Навчальний повітряний бій рятувального вертольота HH-60W та "агресора" Ми-24, зображення з відкритих джерел

Армія США відпрацьовує алгоритм порятунку своїх пілотів на випадок війни проти РФ

Портал The Drive розповів, що американські військові на днях провели експериментальний повітряний бій – рятувальний гвинтокрил типу HH-60W під час місії по порятунку пілота мав ухилитись від атак ударного вертольота типу Ми-24 радянського виробництва.

Для проведення цього навчального бою була використана авіабаза "Ланкастер" в штаті Техас, як все відбувалось – можемо побачити ось на цьому відео:

Читайте також: Рашисти використовували вертольоти Ми-24, щоб атакувати позиції наших ЗРК

В розпорядженні ВПС США є мінімум два гвинтокрили Ми-24 радянського виробництва, які свого часу були придбані в Болгарії.

Ці "крокодили" мінімум раз в тиждень піднімаються у повітря як "агресори" для навчальних повітряних боїв. Базуються вони саме на авіабазі "Ланкастер", тому там і відбувався експериментальний поєдинок з HH-60W.

Ми-24 ВПС США, що виконує роль "агресора", фото - U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Courtney Sebastianelli

Загалом американські військові розмірковують так. Їм уже потрібно відпрацьовувати, як вони у випадку війни проти РФ (чи Китаю) будуть рятувати пілотів своїх збитих літаків. Очевидно, що основним рятувальним засобом при цьому виступатиме саме HH-60W. Але у цього гвинтокрила нема бортового озброєння, щоб відбиватись від низьколетючих цілей типу вертольотів Ми-24. Саме тому й знадобилось відпрацювати такий момент – чи зможуть пілоти HH-60W у випадку необхідності ухилитись від атак рашистських "крокодилів".

Рятувальний HH-60W під час навчального повітряного бою з "агресором" Ми-24, фото - U.S. Air Force photo by Airman 1st Class Courtney Sebastianelli
Читайте також: Повітряні сили Швеції впевнені у своїх Gripen, але після 2035 хочуть мати новий літак – зокрема і через війну в Україні