xcounter
#

Рашисти використовували вертольоти Ми-24, щоб атакувати позиції наших ЗРК

5103
Ворожий Ми-24, ілюстративне фото з відкритих джерел
Ворожий Ми-24, ілюстративне фото з відкритих джерел

Така історія "підказує", що німецькі САУ Gepard варто використати саме для прикриття наших зенітно-ракетних батарей

Міністерство оборони України розповіло біографію лейтенанта зенітно-ракетних військ Повітряних Сил ЗСУ Віталія Мовчана, що 28 лютого 2022 року отримав Зірку Героя (посмертно). Обслуга ЗРК, яку очолював Віталій, на момент вторгнення РФ саме перебувала на бойовому чергуванні. Відтак, в перші дні війни збила рашистський Су-30 та ворожий БПЛА.

Щоб знищити ЗРК під командуванням лейтенанта Мовчана, росіяни застосували підступний прийом – два ударні вертольоти типу Мі-24 на малій висоті підійшли до тимчасової стартової позиції і вдарили некерованими ракетами. Віталій Мовчан загинув, його декілька підлеглих отримали поранення.

Читайте також: Пілоти рашистських вертольотів знайшли легальний спосіб "філонити" та не літати до лінії фронту

Ми схиляємо голову перед пам’яттю Героя України, що ціною власного життя в перші дні війни захистив наше небо. І вважаємо за потрібне поставити такі акценти.

Наші зенітники ще з перших днів вторгнення РФ діяли настільки майстерно, що ворогу довелось застосовувати нестандартний метод – підлетіти на Ми-24 буквально на "дистанцію пістолетного пострілу", перебуваючи "в мертвій зоні" наших РЛС.

В свою чергу, така історія "підказує" можливий формат застосування для німецьких зенітних САУ Gepard з дальністю стрільби до 3,5 кілометрів – прикриття наших зенітно-ракетних батарей від можливої атаки низьколетючих цілей.

Німецька зенітна САУ Gepard, ілюстративне фото з відкритих джерел
Читайте також: Вся справа в снарядах, або як бійці ЗСУ стрілятимуть із німецьких САУ Gepard по рашистам