xcounter
#

Вся справа в снарядах, або як бійці ЗСУ стрілятимуть із німецьких САУ Gepard по рашистам

32952
Німецька зенітна САУ Gepard, ілюстративне фото з відкритих джерел
Німецька зенітна САУ Gepard, ілюстративне фото з відкритих джерел

Схоже, що ці "зенітні танки" прибудуть до України із затримкою

Німецька газета Lübecker Nachrichten розповіла, що бійці Збройних Сил України на полігонах бундесверу уже почали тренуватись в польових умовах, як застосовувати зенітні самохідні артустановки Gepard.

Автори публікації стверджують, що такі навчання проходять близько 100 наших захисників, і це в принципі якраз достатньо, щоб укомплектувати екіпажі для обіцяних 30 "зенітних танків" Gepard.

Читайте також: Оголошено скільки саме ЗРК NASAMS отримає Україна та чи будуть це нові або вживані комплекси

Якою буде тривалість курсу таких польових навчань – поки невідомо. Але сам факт, що повідомлення про початок тренувань на самохідних артустановках Gepard з’явилось лише зараз, дає привід для обережного песимізму – можливо, Німеччина не встигне передати Україні до кінця липня перші 15 обіцяних зенітних САУ.

З іншої сторони, тут також можемо припустити – під час польових тренувань на полігонах бундесверу воїни ЗСУ не тільки опановують самі САУ Gepard, але й також відпрацьовують тактику їхнього застосування в реальному бою.

Німецька зенітна САУ Gepard, ілюстративне фото з відкритих джерел

Дальність стрільби "Гепарда" стандартними зенітними боєприпасами сягає всього 3,5 км, в той час як протитанкові ракети на рашистських вертольотах мають дальність стрільби 6-8 км.І це вказує, що для німецьких зенітних САУ потрібно знайти "нелінійний" формат застосування.

Читайте також: Німеччина знайшла боєприпаси для зенітних установок Gepard, які у квітні пообіцяла передати ЗСУ