xcounter
#

Пентагон перекинув додаткові B-52 на Близький Схід: готуються бомбити "Талібан"

2515
Підтримка з повітря американським військам в Афганістані буде потрібна щонайменше до вересня цього року
Підтримка з повітря американським військам в Афганістані буде потрібна щонайменше до вересня цього року

Окрім стратегічних бомбардувальників, США також перекидають в регіон ударні літаки F/A -18

Білий Дім ухвалив рішення, що американські війська мають піти з Афганістану.

Але Пентагон не хоче втрачати свою присутність в регіоні, відтак – перекидає на Близький Схід шість стратегічних бомбардувальників B-52 та 12 тактичних ударних літаків F/A -18, пише портал Janes.

Читайте також: Перетворити "діаду" на "тріаду": американські B-2 та B-52 мають повернутися до стану ядерної бойової готовності
Очевидно, таке рішення Пентагону далось непросто: бомбардувальники B-52 потрібні не тільки як елемент "конвенційної" підтримки військ з повітря, але й також - для підтримання "ядерної тріади" США

Також портал зазначає, що американські військові уже евакуювали свою базу з міста Гельменд.

Із міста було вивезено близько 60 транспортних літаків С-17 із різного роду обладнанням та озброєння, ще інші 1300 одиниць різного спорядження – були передані національним силам оборони Афганістану.

З іншої сторони, американській армії в Афганістані особливо зараз буде незайвою підтримка стратегічних "бомбовозів"

Але схоже, що рішення про перекидання додаткових стратегічних бомбардувальників B-52 і тактичних ударних літаків F/A -18 не було ситуативним.

Defence Express розповідав: 25 квітня цього року шість винищувачів F-15 із складу 494 ескадрильї 48 винищувального крила ВПС вперше відіграли відіграли роль "літаків-бомбовозів", і відтак - виконали доставку керованих бомб на авіабазу Аль-Дафра в Об’єднаних Арабських Еміратах.

Упорядкування боєприпасів, вивантажених із "бомбовозів" F-15

Літаки виконали переліт із завантаженням у шість бомб JDAM, чотири легкі бомби SDB, дві ракети AIM-120 та дві ракети AIM-9 Sidewinder на кожному із "бортів".

І так американським ВПС вдалось на практиці відпрацювати концепцію Agile Combat Employment, суть якої – розгортання ударних сил на непідготовлених злітних майданчиках так, щоб посилити бойові спроможності США при діях на Близькому Сході.

Бомбардувальники B-52 і на цей раз опинились "на вістрі атаки" американських ВПС
Читайте також: Україна та Берегова охорона США провели нові спільні навчання в Чорному морі