xcounter
#

Україна та Берегова охорона США провели нові спільні навчання в Чорному морі

514
Головна мета навчань – безпека в Чорноморському регіоні
Головна мета навчань – безпека в Чорноморському регіоні

Учасники тренувань вчились вести тактичне маневрування та відбивати повітряну атаку противника

В акваторії Чорного моря відбулись військово-морські навчання, до яких були залучені корабель Берегової охорони США USCG Hamilton, корабель Морської охорони ДПСУ "Григорій Куроп’ятников", патрульний катер "Старобільськ" та гвинтокрил Мі-14 ВМС України.

Про це сповістила прес-служба Військово-Морських Сил нашої країни.

Читайте також: Майже як винищувач: бойові гелікоптери ЗСУ зможуть використовувати ракети "повітря-повітря"
Патрульний катер ВМС України "Старобільськ" та корабель Берегової охорони США USCG Hamilton відпрацьовують спільне маневрування

Мета проведення навчань – посилення рівня безпеки у Чорному морі, і також - підвищення взаємосумісності екіпажів кораблів України і США для виконання спільних морських операцій.

Для флагмана Морської охорони ДПС України це були уже другі за тиждень спільні навчання із американським кораблем USCG Hamilton

Екіпажі залучених до навчань кораблів відпрацювали елементи тактичного маневрування, висвітлення морської обстановки в районах інтенсивного цивільного судноплавства, відбиття повітряних атак противника.

Схоже, Мі-14 ВМС України був залучений саме для імітування повітряних "умовного противника"

По завершенню навчань американські військові моряки провели показове заняття для українських колег на борту катеру Берегової охорони США "Hamilton".

Моряки американського USCG Hamilton стежать за діями своїх українських колег

Нагадаємо, корабель Берегової охорони США USCG Hamilton 10 травня цього року прибув до порту "Одеса". За 100 миль від акваторії порту американських колег зустрів корабель Морської охорони "Григорій Куроп’ятников".

На шляху до Одеси обидва кораблі провели спільні навчання по забезпеченню свободи судноплавства в регіоні, яким намагались завадити кораблі ЧФ РФ та російської ФСБ. Як це відбувалось – розкриває відео від прес-служби ДПСУ:

Читайте також: Кордон із Білоруссю захищений: Повітряні Сили несуть бойове чергування на Волині