xcounter
#

Партія американських БТРів M1117 вже на підході: "південний коридор" постачань озброєння запрацював

8840
M1117 (ілюстративне фото DoD US)
M1117 (ілюстративне фото DoD US)

Окрім постачання нової партії бронетехніки від США, важливим фактором є те, що це здійснюється через новий логістичний напрям

Партія американських бронетранспортерів M1117, передачу 250 одиниць яких у Пентагоні публічно оголосили 4 листопада у межах пакета допомоги на 400 млн доларів, наближається до України.

Відео з рухом ешелону з цими бронемашинами активно шириться у мережі, при цьому зазначається, що ешелон був помічений вже у Румунії. Зокрема відео вже поширено турецьким виданням Clash Report.

Читайте також: США натякнули Німеччині, що вона може поставити Leopard 2 для ЗСУ "без Abrams" - ЗМІ

Враховуючи те, що відео вже опубліковано, більше того, активно розійшлось і по багатьох про-рашиських Telegram-каналах, особливого сенсу замовчувати щось немає. Зазначається, що у цій партії понад 37 M1117, які були доставлені у румунський порт Констанца.

Якщо інформація відповідає дійсності, то це означає функціонування нового південного транспортного коридору, при цьому морського, який значно розширює логістичні можливості передачі Україні озброєння. Особливо важких зразків військової техніки та великих об'ємів.

Водночас про використання портів Румунії інформації до цього не було. Зокрема у липні було повідомлено, що США домовились з Грецією про використання порту Александруполіс для передачі Україні зброї. Але сухопутний маршрут з Румунії до України у рази коротший і потенційно значно ефективніший за "грецький варіант". Також цей маршрут значно коротший за морський шлях через польські порти на Балтійському морі.

Фактично після розвантаження озброєння може прибути до України вже через лічені години, при цьому як залізницею, так і автомобільними шляхами. У такому ж випадку постачання озброєння до України через чорноморські порти країн-союзниць цілком вказує, що саме думають про морські можливості рашистів у НАТО і саме тому готові проводити логістику через регіон, де формально базується цілий флот РФ.

Читайте також: Останній Boeing-747 вийшов зі стапелів: про те, як цей літак ледь не поховав Boeing, але став культовим