xcounter
#

Окупанти хочуть використати ММК ім. Ілліча в Маріуполі для відновлення своєї бойової техніки

7380
Знищений танк ворога під Маріуполем, фото з відкритих джерел
Знищений танк ворога під Маріуполем, фото з відкритих джерел

Рашисти уже оголосили набір персоналу для відновлення роботи зруйнованого підприємства

Радник міського голови Маріуполя Петро Андрющенко на своєму телеграм-каналі написав, що орки в тимчасово окупованому Маріуполі хочуть відновити роботу зруйнованого ними металургійного комбінату "ММК ім. Ілліча".

Зруйноване ними підприємство рашисти хочуть використати для ремонту своєї бойової техніки. Вони уже оголосили набір персоналу, сподіваються рекрутувати працівників саме "ММК ім. Ілліча", точка збору – "Нікополь-Провіданс", це кафе.

Читайте також: Страху нема - він зник: захисники оточенного Маріуполя дали прес-конференцію - найголовніше

Наскільки безперспективна такий задум окупантів, можемо судити за такими "фоновими даними". Власник "ММК ім. Ілліча" та "Азовсталі" (як металургійного підприємства) металургійний холдинг "Метінвест" заявив, що потужності його обох підприємств в Маріуполі зруйновані повністю, тому – висуватимуть претензії до РФ обсягом в 10 мільярдів доларів.

На початок квітня 2022 року були дані про те, що із обложеного Маріуполя було евакуйовано 13 тисяч (або ж близько 30%) працівників металургійних підприємств, на початок травня 2022 року дані в публічному просторі відсутні.

Знищений танк ворога під Маріуполем, фото з відкритих джерел
Читайте також: СБУ викрило зрадника, який крав двигуни до Т-64 на заводах у Харкові