xcounter
#

СБУ викрило зрадника, який крав двигуни до Т-64 на заводах у Харкові

43701
Танки Т-64 в цеху ХБТЗ, квітень 2020 року, фото - АрміяInform
Танки Т-64 в цеху ХБТЗ, квітень 2020 року, фото - АрміяInform

Ворог хотів перетворити Харків на "перевалочну базу" для ремонту танків кремлівських маріонеток з окупованого Донбасу

Служба безпеки України повідомила, що її працівники знайшли в Харкові прихований склад, на якому зберігались призначені для окупантів танкові комплектуючі на 1,5 мільйона доларів, зокрема 19 двигунів 5ТДФА до танків типу Т-64. Накопиченого майна вистачило б на ремонт як мінімум половини штатної чисельності танкового батальйону.

"Організацією" такого складу займався 61-річний зловмисник, житель Харкова, що мав контакти серед працівників місцевих бронетанкових заводів. Власне через свої "контакти" зрадник і викрадав запчастини, які за задумом мали прислужитись окупантам.

Читайте також: СБУ піймала двох зрадників, які допомагали рашистам бити по бронетанковим заводам

Як вказують дані з відкритих джерел, "по ту сторону" лінії фронту танки Т-64 як штатне озброєння є лише у розпорядженні так званих "1-го та 2-го армійського корпусів" військ кремлівських маріонеток на окупованому Донбасі. І ця обставина прямо вказує, що Кремль планував створити у Харкові "перевалочну базу" для ремонту своєї бронетанкової техніки.

Коли саме було створено цей склад з двигунами до Т-64 – до чи уже під час війни- сподіваємось, силові структури після Перемоги нам розкажуть.

Ворожий Т-64, що став трофеєм полку "Азов" біля Маріуполя, березень 2022 року, джерело - Twitter-профіль Necro Mancer

Тим більш, що це – не перший подібний епізод. До цього СБУ повідомляла, що в околицях Харкова виявила склад із військовим майном на 200 мільйонів доларів, де було накопичено зокрема 59 танкових двигунів та 26 керованих ракет "повітря-повітря".Цей склад зрадники також готували на випадок, якби орки змогли захопити Харків. Не захопили, на щастя.

Читайте також: Кремль готував "репетицію" війни проти України ще восени 2020 року, "полігоном" мала стати Білорусь