xcounter
#

Одному зірвало башту, а інший втратив гармату або як РФ "експортує" танки в Україну

8345
Російський танк Т-90А, фото ілюстративне
Російський танк Т-90А, фото ілюстративне

РФ звідусіль "вихоплює" для себе танки, щоб перекинути їх в Україну

Російські війська стали активно використовувати в Україну експортні версії своїх танків Т-90С – з початку 2023 року в мережі з’явилися фотопідтвердження втрати окупантами вже третього такого танка.

Так, перші два з них були знищені Збройними Силами України – одному з них відірвало гармату, інший залишився без башти. Зрештою, третій танк дістався нашим військовим як трофей і, ймовірно, згодом буде бити вже своїх власників.

Читайте також: Білорусь підняла на навчання танковий батальйон та знову відпрацьовує форсування

Нагадаємо, що Т-90С по суті є експортним варіантом Т-90А і відрізняється тим, що в ньому немає комплексу активного захисту "Штора-1", має додатковий блок ДЗ і димову установку 902 "Туча", а також оснащений кондиціонером.

Т-90С
Два знищені Т-90С, фото ілюстративне

До речі, експортні "індійські" Т-90S ніби були вже помічені в Україні в жовтні 2022 року, хоча тоді припускалося, що це цілком могли бути насправді й Т-90А, які РФ активно знімала з баз зберігання в тимчасово окупованому Криму.

У будь-якому випадку, втрата цих Т-90 вкотре свідчить про те, наскільки серйозними є втрати окупантів у бронетехніці на 11 місяць повномасштабної війни в Україні – за даними Генштабу, російське окупаційне військо втратило вже 3094 танки.

Читайте також: Президент Польщі оголосив про передачу Україні роти танків Leopard 2: ще більше буде передано коаліцією