xcounter
#

Білорусь підняла на навчання танковий батальйон та знову відпрацьовує форсування

13693
Т-72Б 19-ї механізованої бригади збройних сил Білорусі
Т-72Б 19-ї механізованої бригади збройних сил Білорусі

Здається, що у збройних силах один єдиний сценарій на всі навчання - марш своїм ходом та форсування водних перешкод

Міністерство оборони Білорусі оголосило про проведення черговий навчань батальйонного рівня у якому бере участь танковий батальйон 19-ї механізованої бригади. Попри те, що такі навчання вже стали регулярними, але увагу привертають наступні аспекти.

Батальйон має здійснити марш своїм ходом, а якщо брати відстань від пункту постійної дислокації у Заслоново у Вітебській області та оголошений, як місце навчань 227-й полігон "Борисовский", то це понад 100 км своїм ходом. Окрім того, під час навчань має відбутися форсування водної перешкоди у вигляді річки Березіна.

Читайте також: Німеччина хаотично шукає 40 БМП Marder для ЗСУ, бо постачання цих машин до останнього тримали "в секреті"

З огляду на окрему публікацію від міноборони Білорусі, там тренується 7-ий інженерний полк. Навчання з наведення переправи проходять в умовах мінусових температур.

Зазначимо, що сам полігон "Борисовский" знаходиться у 50 км на північний схід від Мінська. Що на фоні підготовки запасних аеродромів поблизу кордону з Україною під прикриттям оголошених спільних авіаційних навчань, не викликає загрозливо.

Водночас відпрацювання маршу на доволі значну дистанцію своїм ходом та форсування у зимовий період є продовженням класичного для збройних сил елементом, який прослідковується ще з весни минулого року.

Також, відповідно до повідомлень спільноти "Беларускі Гаюн" за останні два дні не фіксується значного перекидання техніки автошляхами, але помічено перекидання залізницею артилерії у район Гомеля, бронетехніки включно з танками та БМП до Борисова, де й знаходиться вже згаданий 227-й полігон. Також згадується, що за минулі вихідні до Білорусі було перекинуто близько 700-800 військових з РФ. Але зазначається, що йде постійна ротація російських підрозділів, сформованих зі "чмобіків", які проходять підготовку у Білорусі.

Читайте також: Яка машина може "обігнати" німецький Leopard і стати першим західним танком у Збройних Силах України