xcounter
#

Яка машина може "обігнати" німецький Leopard і стати першим західним танком у Збройних Силах України

12940
Британські Challenger 2, фото ілюстративне
Британські Challenger 2, фото ілюстративне

У ЗМІ розповіли, що Великобританія веде перемовини щодо передачі Україні своїх основних бойових танків

Видання Sky News опублікувало матеріал, в якому йдеться про таке – "вже декілька тижнів" у Великобританії ведуться перемовини щодо постачання Збройним Силам України певної кількості основних бойових танків Challenger 2. Про це виданню повідомило одне з джерел, що має інформацію про ці перемовини.

Уряд Ріші Сунака ще не прийняв остаточного рішення щодо передачі танків України, водночас у виданні припускають, що для офіційного оголошення про передачу танків Великобританія може використати чергове зібрання контактної групи в Рамштайні, яке має відбутися 20 січня.

Читайте також: Скільки 155-мм снарядів можуть отримати ЗСУ від Великобританії: плани на 2023 рік та 250 млн фунтів стерлінгів

За даними видання, кількість танків, які планує передати Великобританія, доволі символічне – 10 одиниць, достатніх для оснащення танкової роти. Але таке рішення може позитивно вплинути на той бар’єр, який наразі існує щодо постачання танків Україні іншими країнами.

До прикладу, в Європі наразі вимальовується коаліція з чотирьох країн, які готові передати танки Leopard 2 у "складчину", але поки що не вдаються до конкретних дій. Водночас союзники України з початком нового року вже оголосили про передачу Україні низки важливих зразків озброєння, як-от БМП Bradley від США чи БМП Marder від Німеччини або ж колісні танки AMX-10RC від Франції.

Читайте також: Україна вперше отримає вертольоти від Великобританії, але без "опції" бити рашистів