xcounter
#

OCEA побудувала корпус першого патрульного катера для Морської охорони ДПСУ (фото)

3275
Корпус патрульного катеру OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ / Фото: Арсен Аваков
Корпус патрульного катеру OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ / Фото: Арсен Аваков

Контракт з французькою компанією щодо будівництва 20 катерів для українських прикордонників було підписано у липні 2020 року

Міністр МВС Арсен Аваков повідомив про завершення будівництва першого корпусу 32-метрового патрульного катера OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони України.

Відповідна інформація була оприлюднена Міністром внутрішніх справ 18 лютого ц.р. під час зустрічі з депутатами Верховної Ради – членів групи дружби "Україна-Франція".

Читайте також: ДСНС та ДПСУ хочуть придбати кораблі у італійської компанії T. Mariotti (фото)

"Радий повідомити, що легкий надійний алюмінієвий корпус для першого з нових швидкісних патрульних катерів уже збудовано французькою компанією OCEA для нашої Держприкордонслужби. За контрактом із 20 суден 5 збудують у Миколаєві. Це реальні результати спільної україно-французької роботи зі зміцнення захисту наших морських кордонів", - відзначив Арсен Аваков.

катер
Корпус патрульного катеру OCEA FPB 98 MKI для Морської охорони ДПСУ / Фото: Арсен Аваков

Нагадаємо, 19 листопада 2019 року між Урядом України та Урядом Французької Республіки був укладений Рамковий договір щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України (ратифікований Законом України 4 березня 2020 року).

контракт
Перша сторінка контракту між Адміністрацією ДПСУ та компанією OCEA щодо будівництва патрульних катерів проекту FPB 98 MKI

На його підставі, 22 липня минулого року між Адміністрацією ДПСУ та французькою компанією OCEA був укладений контракт щодо постачання 20 нових патрульних катерів проекту FPB 98 MKI на суму у 136 505 000 євро.

Перші 15 одиниць мають бути побудовані у Франції, а ще п'ять катерів зібрані з дрібновузлових комплектів на потужностях Суднобудівного заводу "Нібулон" у Миколаєві. Постачання має бути завершено протягом 44 місяців від сплати авансового платежу.

катер
Патрульний катер OCEA FPB 98 MKI Берегової охорони Республіки Суринам P201. Червень 2013 року / Фото: OCEA

На початку грудня минулого року Міністр МВС повідомив про початок будівництва перших корпусів катерів та повідомив про 30-50% їх готовності.

катер
Корпуси перших OCEA FPB 98 MKI для ДПСУ у грудні 2020 року / Фото: Арсен Аваков
Читайте також: ​Авіатори ДПСУ продовжують опановувати гелікоптери Airbus Н-125