xcounter
#

ДСНС та ДПСУ хочуть придбати кораблі у італійської компанії T. Mariotti (фото)

1850
На сторінці T. Mariotti повідомляється, що компанія спеціалізується на будівництві яхт класу "люкс" та круїзних лайнерів
На сторінці T. Mariotti повідомляється, що компанія спеціалізується на будівництві яхт класу "люкс" та круїзних лайнерів

Обговорення можливості придбання різних типів суден для морських служб МВС були обговорені в рамках візиту Арсена Авакова та представників ДСНС й ДПСУ в Італію

Зокрема, міністр МВС наголосив на необхідності забезпечення морських служб сучасними спеціалізованими кораблями, зокрема, для гуманітарного розмінування акваторії водних об’єктів.

"Для нас надзвичайно важливим є розвиток нашої Державної служби з надзвичайних ситуацій та Державної прикордонної служби. І для належного реагування на ті виклики, які стоять перед нами, ми повинні забезпечити їх найкращими зразками техніки. В тому числі – спеціалізованими кораблями" - відзначив очільник МВС.

Читайте також: Міністр МВС: "Ми розраховуємо, що вже наступного року перші кораблі вийдуть на наші стапелі й ми тут розіб'ємо шампанське" (відео)
МВС

За його словами голови ДСНС Миколи Чечоткіна, що також був присутній на обговоренні, українські рятувальники зацікавлені в отриманні сучасних швидкісних рятувальних кораблів, які матимуть змогу проводити рятувальні операції на воді, в тому числі при штормовій погоді, водолазні роботи, роботи з гуманітарного розмінування на воді.

Також представники ДПСУ та ДСНС висловили зацікавленість в придбанні більш великих кораблів, що мають можливість базування рятувального гелікоптера. Відзначається, що ДСНС необхідний один такий корабель, а Держприкордонслужбі – два.

МВС

Ці судна планується використовувати як мобільні командно-штабні центри під час ліквідації надзвичайних ситуацій на морі.

В прес-службі МВС зазначається, що Італійське державне експортне агентство SACE може підтримати спільні україно-італійські проекти та забезпечити їх фінансування за рахунок кредитних коштів італійських банків та Уряду.

МВС

Крім того, однією з обов'язкових умов подальшої співпраці, є локалізації виробництва з використанням потужностей українських підприємств та передачі їм відповідних технологій та навичок.

Варто додати, що італійська компанія T. Mariotti, представники якої були на перемовинах з українською делегацією, більш відома як виробник морських яхт класу "люкс" та круїзних лайнерів

Читайте також: На заводі "Нібулон" освоюють технології виробництва корабельних корпусів з морського алюмінію (фото)