xcounter
#

Міністр МВС: "Ми розраховуємо, що вже наступного року перші кораблі вийдуть на наші стапелі й ми тут розіб'ємо шампанське" (відео)

1804
Закладка першого патрульного катеру FPB 98 MKI для ДПСУ на заводі "Нібулон"
Закладка першого патрульного катеру FPB 98 MKI для ДПСУ на заводі "Нібулон"

22 липня на заводі "Нібулон" підписали контракт щодо постачання 20 патрульних катерів FPB 98 MKI Морській охороні

Відзначається, що п’ять з нових катерів FPB 98 MKI для потреб Морській охороні ДПСУ будуть побудовані на вітчизняній верфі "Нібулон". Верф в Україні для реалізації проєкту було обрано французькою стороною.

"Проєкт передбачався в спільній реалізації з Україною, тому нам важливо було знайти надійного партнера. Ми зробили цей вибір. З компанією "Нібулон" у нас спільні цінності, які єднають, а також компанія має високий рівень професіоналізму і якість роботи. Наразі ми розглядаємо більш широкий напрям нашої співпраці, яка буде спрямована на ринки інших країн", - зазначив директор французької компанії ОСЕА Ролан Жосар.

Читайте також: ССЗ "Нібулон" побудує п'ять нових 32-метрових патрульних човнів для Держприкордонслужби (фото)

Підписання знакового контракту, щодо постачання 20 патрульних катерів FPB 98 MKI на виконання Рамкового договору між Урядом України та Урядом Французької Республіки від 19 листопада 2019 року "Щодо офіційної підтримки посилення морської безпеки та охорони України" відбулося на території суднобудівного-судноремонтного заводу "Нібулон".

"Для нас це великий виклик та визнання французької компанії. Ми відроджуємо Дніпро, розбудовуємо український флот і робимо все, щоб Україна була морською країною, а не країною біля моря. Для нас велика честь розбудовувати охоронний сектор України. Ми готові виконати роботу в найкоротший термін" - запевнив генеральний директор ТОВ СП "Нібулон" Олексій Вадатурський.

FPB 98 MKI

Нагадаємо, FPB 98 MKI це новітній патрульний катер, розроблений компанією ОСЕА, що має довжину 32 метри та виробляється з "морського" алюмінію. Він розвиває швидкість до 30 вузлів із дальністю плавання 1200 морських миль й має малу осадку для плавання на мілководді.

FPB 98 MKI

Кожний патрульний катер буде оснащений сучасними системами оптико-електронного спостереження та RIB-човнами вітчизняного виробництва для оглядових груп прикордонників. Катери будуть використовуватися для охорони державного кордону України на воді, операцій зі спостереження, нагляду та контролю, пошуково-рятувальних операцій та протидії диверсійно-розвідувальним групам.

Читайте також: На заводі "Нібулон" освоюють технології виробництва корабельних корпусів з морського алюмінію (фото)