xcounter
#

Нові версії Ан-32, Ан-38 та Ан-70: на ДП "Антонов" окреслили майбутні плани

7958
Графічний рендер проекту літака Ан-188
Графічний рендер проекту літака Ан-188

Також планують продовжувати роботу й з виготовлення імпортозаміщенних Ан-178

На ДП "Антонов" (входить до складу ДК "Укроборонпром") окреслили загальну програму з виготовлення оновлених моделей літаків в найближчі роки.

Про ці плани, як повідомляють кореспонденти видання "Факти", розповів генеральний директор підприємства Сергій Бичков на зустрічі з колективом.

Читайте також: ДП "Антонов" хоче перевірити, як модель Ан-178 зможе виконати аварійну посадку на воду
Антонов
Гендиректор ДП "Антонов" Сергій Бичков на зборах держпідприємства /Фото: "Факти"

"Нас чекає велика робота - виготовлення літаків Ан-178, перспективні замовлення на будівництво літаків на базі Ан-32П, Ан-38, створення нового літака з урахуванням досвіду Ан-70", - сказав керівник держпідприємства працівникам ДП "Антонов".

Ан-28
Літаки Ан-28 досі експлуатуються й в Україні / Фото: Vasiliy Koba

Нагадаємо, про початок проектування нового вантажно-пасажирського літака легкого класу на базі літаків Ан-28/Ан-38, Сергій Бичков повідомив у серпні цього року. За його словами, перший такій літак має бути створений приблизно через 3 роки.

Ан-32П
Слайд з презентації очільника МВС про "створення європейського хабу авіаційної безпеки"

Своєю чергою, про роботи зі створення нової пожежної версії Ан-32 до недавнього часу ніхто не повідомляв. Однак, на початку вересня цього року, новий очільник міністерства внутрішніх справ Денис Монастирський розпові про плани закупити 11 нових пожежних літаків Ан-32П для авіації ДСНС.

Ан-188
Модель перспективного транспортного літака Ан-188

Також наразі невідомо, яким саме з проектів "нового літака на базі Ан-70" планують зайнятися на ДП "Антонов" - турбогвинтовим (з заміною російських компонентів) Ан-77 або перспективним турбореактивним Ан-188.

Читайте також: Нові літаки "Антонова" на експорт в Індію: перспектива реальна, шлях може лежати через Ізраїль