xcounter
#

Нові місії для легендарного штурмовика A-10, США розгортають свого "ветерана" у Тихому океані

13666
Нові місії для легендарного штурмовика A-10, США розгортають свого "ветерана" у Тихому океані

Літаки почали прибувати на базу на острові Гуам ще 23 жовтня

Сполучені Штати перекинули свої штурмовики A-10 Thunderbolt II з 23-го авіакрила на свою базу на острові Гуам – літаки візьмуть участь у навчаннях Повітряних сил Тихоокеанського регіону, "щоб продемонструвати здатність командування швидко генерувати авіацію для підтримки групи островів Палау шляхом координації географічно розділених сил".

Про це розповідають у Air Force&Space Magazine. Відзначається, що літаки почали прибувати на Гуам 23 жовтня, а остання група льотчиків та обладнання прибула на базу 30 жовтня.

Читайте також: Чи допоможуть A-10 Україні й, чи варто взагалі на нього розраховувати ЗСУ

Штурмовики A-10 будуть задіяні у концепції так званого "динамічного використання сил", яка спрямована на те, щоб зробити ситуацію "оперативно непередбачуваною" для противника, при цьому підрозділи розгортаються швидко, без попередження і з непередбачуваних місць.

Іншими словами, невеликі групи льотчиків повинні розгортатися і працювати з віддалених місць – у Тихому океані іноді йдеться про роботу з островів, що віддалені один від одного на тисячі миль.

Відзначається, що розгортання A-10 в Індо-Тихоокеанському регіоні позначає відхід цього літака від місії, за які він став легендарним, а саме підтримки наземних військ на Близькому Сході.

Читайте також: "Ветеран" A-10 Thunderbolt II​ готовий лякати рашистів своїм "brrrt"