xcounter
#

"Ветеран" A-10 Thunderbolt II​ готовий лякати рашистів своїм "brrrt"

40811
"Ветеран" A-10 Thunderbolt II​ готовий лякати рашистів своїм "brrrt"

США перекидає свої A-10C Thunderbolt II на європейський напрямок

Повітряні сили США оголосили, що 5 травня в Ісландію прибули десять штурмовиків A-10C Thunderbolt II (відомі як Warthog) Національної гвардії Мериленду, повідомляє Defence Blog.

A-10 Thunderbolt II
A-10 Thunderbolt II

Згідно з повідомленням, чотири літаки 6 травня перелетіли у Норвегію, а інші шість 7 травня вилетіли у Північну Македонію для підтримки операцій навчань.

Читайте також: Америка повинна надати Україні штурмовики A-10 для знищення агресора

Зазначається, що у доповнення до польотів з Норвегії та Північної Македонії, штурмовики A-10 також планують розгорнути у передових операційних точках у Латвії, Литві, Естонії та Польщі для реалізації можливостей Agile Combat Employment (ACE).

A-10 Thunderbolt II - один з небагатьох у світі літаків класу штурмовик, який вже 48 роки "знаходиться у небі". Про особливості A-10 Thunderbolt II, який отримав неофіційне прізвисько Warthog -"Бородавочник" та його Brrrt Defense Express розповідав у окремому матеріалі.

Для довідки. ACE – оперативна концепція, в якій використовуються мережі авіабаз, льотчиків, попередньо розміщеного обладнання та повітряних перевезень для швидкого розгортання, розосередження та маневрування бойових можливостей на театрі військових дій

Читайте також: Чотири кораблі рашистів з ракетами "Калибр" уже третій місяць не можуть пройти в окупований Крим