xcounter
#

Нове загострення за Нагірний Карабах: у хід пішла артилерія, заявлено про вбитих зі сторони Азербайджану та Вірменії

8927
Армія Азербайджану за останні декілька місяців провела ряд командно-штабних навчань
Армія Азербайджану за останні декілька місяців провела ряд командно-штабних навчань

Друга Карабаська війна два роки тому також почалась фактично через перестрілку на кордоні, але зараз вже "говорить" артилерія

Сьогодні 11 квітня знову спалахнув Нагірний Карабах, повідомляються про бої з використанням артилерії у районі Лачинського коридору, який зв'язує цей регіон з Вірменією.

За повідомленням міноборони Азербайджану військові вірменських збройних сил здійснили з позицій поряд з населенним пунктом Диг (вірменська назва - Тех) обстріл зі стрілецького озброєння їх позицій, в результаті чого азербайджанська сторона зазнала втрат вбитими та пораненими. У відповідь були "здійснені заходи" у результаті яких "вірменська сторона зазнала значних втрат".

Читайте також: Румунія затвердила перехід на F-35, але чекати їх будуть дуже довго

Зі свого боку міноборони Вірменії повідомляє, що близько 16:00 за місцевим часом азербайджанська сторона відкрила вогонь по бійцях, які проводили інженерні роботи. Й також зазначає, що зазнала втрати загиблими та пораненими. А через півтори години після обстрілу Азербайджан почав застосовувати міномети, при цьому вірменська сторона "застосовує всі необхідні заходи".

Варто зазначити, що місцем боїв є вже територія самої Вірменії. І коли мова йде про будь-яке бойове зіткнення між Вірменією та Азербайджаном, цілком можливо, що все це означає початок нової війни.

Зокрема перед тим, як 27 вересня 2020 року розпочалась Друга війна за Нагірний Карабах 12-16 липня відбулись бойові зіткнення між Вірменією та Азербайджаном, при цьому за 170 км від майбутнього театру бойових дій на кордоні на півночі країн.

Читайте також: F-16 від Данії для ЗСУ до літа, але лише у складчину: дуже схоже, що історія з Leopard 2 для України повторюється один в один