xcounter
#

Нова версія вибухів на військовому аеродромі РФ у Криму: не ATACMS і не "на понад 200 км"

135148
Дим над військовим аеродромом РФ у Криму
Дим над військовим аеродромом РФ у Криму

Сталим у цій історії залишається одне – видовищні вибухи та "демілітаризований" аеродром окупантів вкупі з боєприпасами та літаками

Американське видання The Washington Post опублікувало нову версію вибухів на військовому аеродромі "ВКС" РФ у тимчасово окупованому Криму. Так, як повідомив виданню представник українського уряду, вибухи на аеродромі – справа рук українських спецпризначенців.

Співрозмовник видання відмовився уточнювати деталі, однак у будь-якому випадку це демонструє здатність українських сил завдавати ударів в глибокому тилу окупантів.

Читайте також: Чим дістали по авіабазі РФ у окупованому Криму: ATACMS, Harpoon, SLAM-ER або просто недопалок

У повідомленні також є цікавий момент, в якому згадується – офіційний представник США на умовах анонімності повідомив виданню, що американська зброя під час атаки в Криму не застосовувалася.

Водночас варто зауважити, що це не єдина правильна версія, а одна з можливих, що була опублікована у ЗМІ протягом двох днів. Нагадаємо – раніше інше американське видання, The New York Times, з посиланням на українського чиновника повідомляло, що удари по аеродрому в Криму були нанесені "українською зброєю".

Загалом, як сьогодні повідомило Командування ПС ЗСУ, у результаті вибухів в Криму було знищено щонайменше дев’ять російських літаків – водночас точні втрати окупантів та масштаби пошкоджень можна буде проаналізувати вже після публікації супутникових знімків.

Читайте також: HIMARS перевів статус ще одного моста у "непридатний до використання"