xcounter
#

HIMARS перевів статус ще одного моста у "непридатний до використання"

4260
HIMARS перевів статус ще одного моста у "непридатний до використання"

"Втомився" черговий міст через Дніпро

Українські військові продовжують здійснювати контроль транспортно-логістичних шляхів у Херсонській області. Про це йдеться у черговому зведенні від оперативного командування "Південь".

Так, ЗСУ перевели статус мосту в районі Каховської ГЕС у статус "непридатного для використання". "Влучання акуратне, але дієве", – йдеться у повідомленні.

Читайте також: Коли очікувати NASAMS та F-16, чому без HIMARS: подробиці чергового пакету допомоги США Україні на 1 млрд доларів

Нагадаємо – наприкінці липня окупанти самі продемонстрували пошкодження моста через шлюз Каховської ГЕС, водночас тоді було видно, що автомобільна частина залишилася відносно неушкодженою і функціонувала навіть на пропуск вантажного транспорту.

міст зсу himars
Пошкодження моста станом на кінець липня

Водночас тепер, схоже, цей міст остаточно відправився відпочивати. Разом з тим, варто згадати, що 8 серпня повідомлялося про удари Збройними Силами України по Антонівському автомобільному мосту та Новокаховському мосту, тож не виключено, що сьогоднішнє повідомлення ОК "Південь" пов’язане саме з цими ударами, однак також може йтися і про нові удари по мосту.

У будь-якому випадку – ЗСУ дуже ускладнили задачу ворогу, який якось має підтримувати "життєдіяльність свого угруповання на правому березі – нагадаємо, окупанти зібрали там одразу 22 батальйонно-тактичні групи.

Читайте також: РФ вигадала, що робити з HIMARS, які нищать мости через Дніпро, та як вийти на Одесу, але план "фантастичний"