xcounter
#

РФ вигадала, що робити з HIMARS, які нищать мости через Дніпро, та як вийти на Одесу, але план "фантастичний"

15350
РФ вигадала, що робити з HIMARS, які нищать мости через Дніпро, та як вийти на Одесу, але план "фантастичний"

Росія продовжує збирати військо на півдні України

Російське військове командування перекинуло на південь України одразу 25 000 своїх військовослужбовців – про це йдеться у матеріалі видання The Times. З цієї кількості 10 000 військових було передислоковано на західний берег Дніпра, мета цього угруповання – оточення Миколаєва.

техніка армія РФ знищена
Знищена російська техніка, фото ілюстративне

Як зазначають у The Times, за останні два тижні у регіон рашистське командування перекинуло дев’ять своїх підрозділів з Криму, а також з Донбасу чисельністю близько 500-800 осіб кожне (тобто орієнтовно 4500-7200 військовослужбовців).

Читайте також: ЗСУ знищили батарею рашистських С-300, що обстрілювали Миколаїв
M777 гаубиця
ЗСУ активно нищать армію РФ на півдні України – окупанти хочуть видати відповідь. Фото ілюстративне

У The Times уточнюють – перекидання військ – це відповідь російського командування на успішне просування Збройних Сил України на півдні країни. Як стверджують у виданні, нашим військовим за останній місяць вдалося посунути лінію фронту на 2 кілометри від Миколаєва.

Разом з тим, окупанти малюють для себе доволі амбітні, якщо не нездійсненні цілі – хочуть взяти Миколаїв, щоб надалі просуватися у напрямку Одеси. Крім того, РФ планує відтіснити ЗСУ від Дніпра настільки, щоб мости через цю річку у Херсонській області, які регулярно обстрілюються ракетними системами HIMARS, були поза зоною ураження цих систем.

Водночас поки ситуація на півдні України складається на користь Збройних Сил України. Зокрема, сьогодні оперативне командування "Південь" відзвітувало про знищення двох пунктів управління окупантів та шести складів боєприпасів.

Читайте також: ЗСУ завдали серію потужних високоточних ударів по рашистах на Херсонщині (відео)