xcounter
#

Німецькі військово-повітряні сили готуються до ядерної війни

4772
Німецькі військово-повітряні сили готуються до ядерної війни

Армія Німеччини провела спільні навчання з колегами по НАТО у випадку конфлікту із застосуванням ядерної зброї

Навчання під назвою Steadfest Noon проходили на авіабазі Nörvenich. Там розташовується тактична ескадра повітряних сил 31 Boelcke. У навчаннях також брали участь військово-повітряних сил таких країн НАТО, як Італія, Нідерланди, Бельгія тощо.

За сценарієм навчань військові повинні були безпечно вилучити ядерну зброю зі сховища, доставити боєприпаси та встановити їх на літаки. Зазначається, що паралельно з навчаннями авіації на іншій авіабазі проходили тренування систем протиповітряної оборони Resilient Guard із захисту аеродромів від повітряних атак.

Читайте також: Пентагон хоче розробити ракетне стелс-паливо. Чи може це спровокувати ядерну війну?
Військовий літак Німеччина

Місце тренування було обрано не випадково, оскільки авіабаза Nörvenich є майданчиком резервного зберігання B61 – водневої бомби, яка є основою ядерної зброї стратегічних ядерних сил США.

Частина цих боєприпасів розташовується на базах НАТО в країнах Європи. Точна кількість водневих бомб та де саме вони зберігаються невідомо.Разом з тим, в цьому році Повітряні сили США поповнилися літаком, здатним застосовувати ядерну бомбу B61-12.

F-15E Strike Eagle
F-15E Strike Eagle з імітатором нової американської ядерної бомби В61-12. Фото: The Drive

Ним став винищувач-бомбардувальник F-15E Strike Eagle, який пройшов успішні випробування на полігоні Тонопа у Неваді.

Під час випробувань літак успішно застосував навчальний макет бомби без ядерних компонентів з висоти 7600 м. Щоб дістатися землі, бомбі знадобилося близько 55 секунд.

Як раніше повідомляв Defense Express, нещодавно Пентагон опублікував останню версію свого звіту про китайські збройні сили та їхні можливості, який відомство надіслало до Конгресу 2 вересня 2020 року.

У звіті попереджується про те, що китайські військові розвивають свої ядерні сили, розробляючи нові міжконтинентальні балістичні ракети та дотримуючись ядерної тріади.

Китай ядерна зброя
Дальність наявних балістичних ракет Китаю, здатних нести ядерну зброю

"Протягом наступного десятиліття запаси ядерних боєголовок Китаю, які наразі оцінюють на рівні 200 одиниць, збільшаться як мінімум вдвічі", – стверджують у Пентагоні.

Раніше Китай заявляв, що ядерна зброя країні потрібна лише для удару у відповідь, а ядерний арсенал зберігається з метою "мінімального стримування". Однак наразі ситуація змінюється, йдеться у звіті – Китай поступово відходить від "історичної позиції стримування" та починає нарощувати свій ядерний потенціал.

Читайте також: ПС США випадково розкрили свої плани щодо придбання гіперзвукової ядерної зброї