xcounter
#

Німеччина передала Молдові ще два вживаних бронетраспортери, угоду на які підписали у 2021 році

4049
Перша партія з трьох БТР Piranha для Молдови, яка була передана у січні 2023 року, фото — Ministerul Apărării al Republicii Moldova
Перша партія з трьох БТР Piranha для Молдови, яка була передана у січні 2023 року, фото — Ministerul Apărării al Republicii Moldova

Всього Молдова має отримати від Німеччини 19 БТР Piranha, які раніше стояли на озброєнні данського війська

Міністерство оборони Молдови на своєму офіційному сайті повідомляє, що сухопутні сили країни отримали на озброєння чергові два бронетранспортери Piranha від Німеччини — технічні підрозділи мали прибути у країну вчора, 17 жовтня.

"Бронемашини Piranha отримані у контексті досягнення цілей модернізації можливостей Національної армії на основі угоди, підписаної між Міноборони та німецькою стороною у жовтні 2021 року", — відзначається у повідомленні оборонного відомства Молдови.

Читайте також: НАТО планує переозброїти Молдову на техніку Альянсу: наскільки це складно і що дозволить вирішити

Нагадаємо, у рамках цієї угоди Німеччина має поставити Молдові партію з 19 бронетранспортерів Piranha IIIH, ці бронетранспортери раніше належали збройним силам Данії, яка придбала їх ще у 1997 році у швейцарського концерну MOWAG.

Першу партію з трьох машин Молдова отримала на початку цього року, у січні — тоді відзначалося, що отримані машини стануть на озброєння 22-го миротворчого батальйону "з метою навчання, а також для підвищення оперативної сумісності".

Тоді ж уточнювалося, що інші машини у рамках угоди мають бути поставлені "протягом поточного року". У квітні оборонне відомство Молдови повідомляло про передачу ще трьох машин Piranha IIIH.

Раніше Defense Express розповідав, що Румунія замовляє собі додаткові 150 бронетранспортерів Piranha V — вони обійдуться країні в орієнтовно 674 млн доларів або ж приблизно 4,49 млн доларів за одну машину.

Читайте також: Як МіГ-29 прослужили в Молдові, "перекочували" в США, а потім могли стати "донорами" для ЗСУ