xcounter
#

Німеччина хоче мати більше боєприпасів, ніж на два дні війни, але Китай встромляє палиці в колеса

15146
Постріл з САУ PzH 2000, фото ілюстративне
Постріл з САУ PzH 2000, фото ілюстративне

Як вииішити проблему — поки що під питанням

Німеччина відчуває критичну нестачу боєприпасів на власних складах – за деякими даними, у війні проти серйозного противника цій країні вистачило б боєприпасів на два дні бойових дій – але Німеччина також має певні проблеми і з їхнім виробництвом, розповідає видання Die Welt.

Так, річ у тім, що один з необхідних компонентів для виробництва метальних зарядів – короткі непрядильні волокна, або ж лінти – поставляються з Китаю, і, наскільки наразі відомо, майже всі європейські виробники боєприпасів отримують лінти також з Китаю.

Читайте також: РФ вкрай швидко випалює свої запаси боєприпасів, промисловість не встигає за витратами - розвідка США

І тут є аж дві причини, чому ці самі лінти постачаються з Китаю з серйозними затримками. Перша – доволі банальна. Через пандемію та порушення ланцюгів постачань термін отримання цих волокон збільшився з 6 до 9 місяців (до пандемії –3), а загалом же виконання замовлень на метальні заряди наразі триває близько 140 місяців.

Друга – виробництво метальних зарядів є частиною суперництва між Китаєм та Заходом і тому китайські виробники можуть навмисно постачати матеріали з затримкою.

Читайте також: Нова зброя для ЗСУ, щоб бити рашистів на 160 км з HIMARS: коли Україна може отримати такі боєприпаси